fbpx
5
(64)

Важността на имейл маркетинга се определя от възможността му за успешно съчетаване с всички други маркетингови тактики и най-голяма рентабилност в сравнение с всички тях.

В днешно време съществуват милиарди онлайн бизнеси. И всеки собственик на бизнес иска да продаде своя продукт или услуга на голям брой клиенти.

За да го направите ефикасно обаче, трябва да разберете важността и да извлечете максимума от дигиталните канали и онлайн маркетинга и там идва важността на имейл маркетинга.

В тази статия ще откриете 9 основни причини, поради които трябва да добавите имейл маркетинг към арсенала си, за да привлечете и задържите повече клиенти. Кликни и сподели в Twitter

Важността на имейл маркетинга: 9 топ причини защо трябва да го използвате днес

Важността на имейл маркетинга: 9 топ причини защо трябва да го използвате днес

Защо трябва да имате предвид важността на имейл маркетинга?

 1. Достигате по-лесно до мобилните си клиенти;
 2. Информирате и ангажирате клиентите си;
 3. По-лична връзка с потенциалните клиенти, отколкото в социалните медии
 4. Интегрирате го лесно в други маркетингови стратегии;
 5. Чудесен начин за повишаване на информираността за вашия бранд;
 6. Много е рентабилен и с най-голямата възвръщаемост на инвестициите сред маркетинговите тактики;
 7. Лесно е да се измери;
 8. Свързвате се с клиентите и лийдовете в реално време.

Защо трябва да имате предвид важността на имейл маркетинга?

Защо трябва да имате предвид важността на имейл маркетинга?

Достигате по-лесно до мобилните си клиенти

Целият дигитален свят става мобилен и тази тенденция непрекъснато нараства. Проверете статистиката от ExactTarget, за да получите ясна представа за това.

Image of Daily activities on smartphones and tables

Както виждате 91% от потребителите имат достъп до имейлите си чрез смартфони. Имайки това предвид, ще бъде необходимо да тествате съобщенията си на мобилни устройства и да се уверите, че те се показват правилно.

В противен случай е възможно целевата ви аудитория да ги изтрие веднага и да се отпише.

Страхотен комуникационен канал, за да информирате и ангажирате клиентите си

Имейл маркетингът е много мощен. Той е повече от просто изпращане на съобщения до вашата целева аудитория. Всъщност с него постигате:

 • Изграждане на доверие и отношения с вашите абонати
 • Позициониране на вас или вашата компания като авторитет
 • Внимателно водене на потенциалните клиенти към това, да направят покупка

Освен това, той е чудесна инвестиция, тъй като ще създадете солиден списък с имейли и ще го използвате за популяризиране на вашите други услуги или продукти в бъдеще. Или можете да насочите абонатите си към офертата на вашия партньор. Имейл списъкът ви е един от най-ценните ви активи.

Важността на създаване на маркетингова стратегия за имейл маркетинг е огромна, тъй като е съществена част от промотирането на вашия бизнес.

По-личен инструмент от социалните медии

По фунията за придвижване на потенциалните клиенти и превръщането им в клиенти, имейл маркетингът е на по-висока позиция от социалните медии по степен на близост, доверие и съгласие. За да ви дадат хората имейлите си и да ви позволят да им изпращате съобщения, означава, че те ви имат по-голямо доверие и ви допускат по-близо.

Как да напишете професионален маркетинг имейл, който изгражда добри отношения с вашите лийдове и клиенти? Трябва да покажете, че се грижите за тях и техните нужди.

Най-добрият начин да напишете добър имейл е да персонализирате вашите съобщения и да добавите към тях разказване на истории, така че когато абонатите ги прочетат, те да имат чувството, че четат писмо от свой приятел.

Трябва да имате предвид, че дори ако сегментирате и насочите аудиторията си, но в съобщенията ви липсва личен досег и дълбоко разбиране, както и уважение към абонатите, вашата кампания няма да има успех.

Според проучванията, направени от Campaign Monitor, имейлите с персонализирани заглавия се отварят с 26% по-често и има солиден ръст на приходите (760%), генерирани от сегментирани кампании.

Изображение на рейтингите на маркетинга за най-голямото предимство на имейл маркетинга

Много адаптивен: интегрира се лесно в други маркетингови стратегии

Вие избирате и използвате дигитални канали и тактики, които харесвате, комбинирате ги, за да постигнете още по-добри резултати и да излезете с печеливша комбинация за получаване на трафик, потенциални клиенти и продажби. Имейл маркетингът лесно се вписва във всяка стратегия и комбинация от тактики и трябва да е неразделна част от тях.

Имейл маркетингът е много рентабилен

Според статистиката той показва най-голямата възвръщаемост на инвестициите сред маркетинговите тактики.

Според проучването, проведено от Асоциацията за директен маркетинг, маркетингът по имейл носи 440% ROI Това е 4 пъти повече от другите дигитални канали.

Лесен за измерване

Ако искате да увеличавате успеха си систематично, първо трябва да го измерите. Ако го измерите, ще можете да разберете кои фактори имат най-голямо значение и влияние върху него. След това можете да коригирате тези фактори.

Кои ключови показатели могат да бъдат измерени?

 • Open rates
 • CTR rates
 • Conversion rates
 • A/B testing email marketing
 • CTAs

Трябва да отделите време за измерване на резултатите, анализирането им, извършване на промени (ако е необходимо), тестване на нови решения или подходи, оптимизиране на кампанията.

Това е стратегическа част и никога не трябва да я пренебрегвате.

Свързвате се с вашите лийдове и клиенти в реално време

Чрез имейл съобщения бързо се свързвате с потенциалните си клиенти в реално време и ги мотивирате да предприемат някои действия.

Например, можете да ги задействате да посетят уебинар, което е чудесен начин да подчертаете всички изгодни ползи от вашия продукт или услуга и да ги превърнете в клиенти.

Трябва обаче да имате предвид, че добрата поредица от имейли трябва плавно да комбинира съобщения с оферти и по-голяма част от полезно персонализирано съдържание под формата на приятелски разговор.

Чудесен начин за повишаване на осведомеността за вашия бранд

Използвайте бюлетина си, за да изведете бранда си на следващото ниво. Само помислете за тази невероятна възможност! Отнасяйте се към бюлетина си като удобен и автентичен начин, да покажете грижата за вашите лийдове и клиенти по много специален начин, който подчертава вашия бранд и показва уважение и грижа към тях.

Защо маркетингът по имейл е ефективен днес?

Може да чуете някои хора да казват, че маркетингът по имейл днес не работи.

И не е нужно да го приемате на доверие. За да получите ясна картина на ефективността и важността на цифровите канали, проверете статистическите данни, събрани от Dr. Dave Chaffey , изпълнителен директор и съосновател на Smart Insight.

Image of Rating channels

Заключение

Ако искате да превърнете имейл маркетинга в символ на просперитета на вашия бизнес, трябва окончателно да го разгледате като мощен дигитален канал и да обмислите как да го свържете с другите маркетингови тактики, които използвате.

Важно е вашият бранд да използва само подходящи, интересни и персонализирани имейли в подходящ стил, които идват в гладка и добре обмислена последователност.

Ако мислите, че е дошло време да внедрите имейл маркетинг във вашата комуникация или имате нужда от помощ с това, ние можем да ви помогнем. Вижте нашите копирайтинг услуги за имейл съобщения или планове за имейл маркетинг.

Ако имате някои полезни съвети или въпроси, относно важността на имейл маркетинга, не се колебайте да ги споделите в коментарите по-долу.

Копирайтинг на имейл последователност

Искате ли да напишем вашите имейл кампании

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 64

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This