fbpx
4.9
(38)

Когато стартирате нов уебсайт, инвестирането в правилното съдържание е от решаващо значение.

В допълнение към „разкрасяването“ на вашия сайт с чудесен копирайтинг, който поддържа целите на вашия бранд и разговаря с вашата аудитория, доброто съдържание ви помага да спечелите онлайн експозиция в резултатите от търсачките, класиране, потенциални клиенти, трафик – и повишава шансовете ви за конвертиране на нови клиенти.

Но в кои видове съдържание трябва да инвестирате, ако тепърва започвате?

Може да се чудите над въпроси като “Да стартирам ли блог?”, “10 или 50 страници с уеб съдържание да създам, да пускам ли съдържание в социалните мрежи (и ако да, как?)… Това са само част от многото въпроси, които хората имат, относно тяхното съдържание онлайн.

Тук сме, за да ви помогнем с ръководство за десет критични типа съдържание за всеки нов уеб сайт. Продължете да четете!

Тук сме, за да ви помогнем с ръководство за десет критични типа съдържание за всеки нов уебсайт. Продължете да четете! Кликни и сподели в Twitter

Съдържанието в числа: 5 причини да инвестирате в съдържание

Първо, нека проучим защо трябва да обмислите дългосрочна инвестиция в копирайтинг и създаване на съдържание, ако просто стартирате сайт.

Вижте няколко статистики за маркетинг на съдържание:

  1. Повече от 200 милиона души в момента използват ад блокери.

Въпреки че може да не изглежда, че това има голямо значение за вашия сайт, това означава, че страхотното съдържание е един от малкото начини за достъп до пощенските кутии и компютрите на клиентите.

  1. Съдържанието помага за запомнянето на бранда.

IBM направи проучване, което доказа, че 56% от маркетолозите на съдържание вярват, че персонализираното съдържание спомага за по-висок процент на ангажираност с клиентите. Колкото по-лесно е вашият бранд да бъде запомнен от клиентите, толкова по-лесно ще бъдете да получите ангажираност чрез съдържанието.

  1. Хората прекарват средно 37 секунди на една страница.

Ако искате хората да прекарват повече време на вашия уебсайт, един от най-добрите начини да го направите е да инвестирате в съдържание, което ги кара да почувстват нещо. Според Content Marketing Institute, висококачественото, подходящо съдържание насърчава читателите да останат по-дълго на вашия уебсайт.

  1. Маркетингът на съдържание е 62% по-евтин от рекламата.

Въпреки че много хора приемат, че съдържанието е скъпо, то е доста по-евтино от традиционните методи за реклама и изходящ маркетинг. Нещо повече – то също е три пъти по-ефективно.

  1. Съдържанието задвижва по-високи проценти на конверсия.

Когато хората приемат създаването на съдържание в своите маркетингови стратегии, те се радват на коефициенти на конверсия приблизително шест пъти по-високи от тези на своите конкуренти.

Имайки предвид тези числа, е ясно, че не само не можете да си позволите да не инвестирате в съдържание за вашия уебсайт, но това, че да решите кое съдържание работи най-добре с вашия бранд е от решаващо значение за преосмисляне на вашата онлайн маркетингова стратегия.

10 типа съдържание, от които се нуждае всеки уеб сайт

Ако създавате нов сайт, не го стартирайте, без първо да се уверите, че имате всеки от тези десет типа съдържание:

1. Уеб страници

Какъв би бил уебсайт без уеб страници? Какъвто и да е вашият бизнес, от съществено значение е да имате някои страници за вашия сайт. За повечето фирми ще има страница „За нас“, „Контакт“ и „Услуги“, “Помощ”, въпреки че можете да изберете да добавите или махнете страници, както сметнете за добре.

Не забравяйте, че дължината на вашите уеб страници е важно съображение.

Ако са твърде дълги, рискувате да загубите вниманието на читателя си, особено ако не форматирате правилно страниците си. Ако са прекалено кратки, рискувате да не предоставите достатъчно информация или подробности, за да бъдете полезни за вашите читатели.

Като общо правило уеб страниците трябва да съдържат поне 300 думи. Въпреки че това ще бъде твърде малко, за да обхване повечето теми, е добре да го имате предвид, когато започвате да създавате уеб страниците за вашия нов уеб сайт.

2. Блог и статии

Без блог вашият уеб сайт не само няма да се представя толкова добре, колкото бихте искали, но ще пропуснете ценна възможност да предоставите на читателите си релевантност – един от най-желаните и важни фактори в дигиталния маркетинг.

Въпреки че много фирми подценяват важността на блога, Impact Branding And Design отчита, че:

  • Уебсайтовете с блогове имат тенденция да имат 434% повече индексирани страници от техните конкуренти .
  • Нещо повече, 47% от клиентите си взаимодействат с 3 – 5 парчета съдържание, преди изобщо да разговарят с представител по продажбите.

И любимата ни статистика за блог (Hubspot):

  • Фирмите, които публикуват над 16 статии на месец (4 + / седмично), получават 3.5x ПОВЕЧЕ трафик от бизнесите, които публикуват 0-4 статии.

Еха!

3.5x повече трафик от вашите конкуренти, само от последователни, обемни статии.

Така че, защо все още не публикувате статии във вашия уебсайт?

Наличието на качествено, подходящо съдържание може да направи голямата разлика между конвертирането на клиент, до загубата му в морето от други фирми, които се борят за неговото внимание.

Ако това не е достатъчно, за да разберете важността на блога, B2B маркетолозите, които публикуат статии редовно, печелят средно с 67% повече клиенти от маркетолозите, които не го правят.

За щастие е по-лесно от всякога да интегрирате блог с вашия уебсайт. Днес платформите за съдържание като WordPress предлагат вградени блог функционалности, които са лесни за управление и използване, дори и за начинаещи. За да управлявате вашия блог ефективно, използвайте функцията му за планиране, за да публикувате последователно и да давате на читателите си нещо, което да очакват редовно. Ако делегирате писането на статии правилно, това ще се преверне в добър актив за вашия бизнес за продължителен период от време.

Една от любимите ни услуги за писане на съдържание е текущата поддържка на уеб сайт – редовно планиране, писане и публикуване на статии по месечен план. Ние пишем, планираме, създаваме изображения и публикуваме, в нашите пакети за писане на статии. Проучване за ключови думи, планиране на теми, SEO копирайтинг, отимизиране на социалното споделяне, оптимизиране на изображенията и On-Page SEO оптимизация са някоиот нещата, които са включени в тези пакети.

3. Мета съдържание

Мета съдържанието е често пренебрегвана форма на онлайн съдържание.

Въпреки че не получава толкова внимание, колкото привлекателните форми на съдържание като статии или публикации в социалните мрежи, тя играе решаваща роля в онлайн света.

Когато търсите нещо в Google, мета съдържанието е фрагмент от текст, който се появява на страницата с резултати от търсещата машина или SERPs. Ето как изглежда:

Мета съдържанието е съдържание за съдържанието и работи, за да ви даде представа каква информация съдържа една статия или страница. Помага ви да разберете какво ще научите от дадено съдържание. То е важно, за да привлече вниманието и кликванията на хората.

Като такова е от съществено значение да бъде много добре направено. Ако не знаете как да пишете мета съдържание самостоятелно, е добре да наемете някой, който може да го прави. Когато се прави правилно, мета съдържанието ще подобри вашата SEO оптимизация и ще помогне за подобряване на честотата на кликване, като и двете могат да имат драматично и дълготрайно влияние върху видимостта на вашия уебсайт.

4. Описания на продукти

Ако имате сайт за електронна търговия, където продавате неща онлайн, отличните описания на продукти са от решаващо значение.

Помислете за това: ако човек не може да вземе и докосне вашия продукт, описанието на продукта е единственото нещо, което ще му помогне да разбере спецификациите на продукта и неговата стойност.

За да помогнете на описанията на вашите продукти да се представят възможно най-добре, поддържайте ги кратки, вълнуващи, подробни и съобразени с вашата целева аудитория. И за да се класират вашите описания на продукти в търсачките, използвайте подходящите ключви думи за SEO оптимизация.

Вижте това хубаво описание на продукт от Paracanna:

5. Страница „Свържете се с нас“

Когато става въпрос за страницата „Свържете се с нас“, много търговци блокират. Въпреки че почти всеки знае, че тук трябва да включите форма за контакт или вашата информация за контакт, може да е трудно да разберете дали трябва да добавите някакво съдържание и ако да, какъв тип.

Страницата за контакти не се различава от всяка друга страница на вашия уебсайт, но тя заслужава съдържание, изработено с любов.

Имайки това предвид, помислете за наемането на копирайтър, който да ви помогне да създадете страхотно копи на страницата за контакт. Мислете за тази страница като за последен призив за действие (CTA): колкото по-завладяваща е страницата ви за връзка с вас, толкова по-голяма е вероятността хората да се свържат.

6. Страница „За нас“

Една от най-посещаваните страници на всеки уебсайт е страницата „За нас“.

Когато хората отиват на вашия сайт, те естествено се интересуват кои сте вие и какво правите се насочват към страницата ви „За нас“, за да разберат.

Важно е този раздел на вашия сайт да бъде възможно най-информативен и автентичен.

Спрете само за минута: не искате да бъдете като всички други страници „За нас“. Докато съдържанието на уебсайта служи за да даде на сайта ви някаква структура, то също така ви помага да брандирате вашата фирма.

Затова е важно да намерите начини да покажете персоналността си в тази ключова страница и да се уверите, че говорите с читателя си (и потенциалния си клиент) за вашите приоритети и цели като компания. Това е чудесно място, в което да включите малко информация за вашите учредители, партньори, персонал и как сте започнали като компания. Също е чудесно място, да покажете че вие и читателя ви имате общи ценности. Ето един хубав пример за страница “За нас”: LuminAid.

Как да напишем завладяваща страница "За нас"

Пример на страница “За нас”, която разказва история

7. Профили в социалните мрежи

Мислите, че профилите в социалните мрежи нямат нищо общо с вашия уеб сайт? Помислите отново.

Когато хората идват на вашия уеб сайт, те искат да намерят други начини да взаимодействат с вас. Един от най-добрите начини да научат повече за вашата фирма е чрез профилите си в социалните мрежи. Това означава, че когато стартирате уеб сайт, трябва да имате различни социални профили с връзки за кликване върху тях, на място, където хората могат да ги видят.

Преди да стартирате уеб сайта си, отделете време, за да настроите поне бизнес страница във Facebook и Instagram. Повечето бизнеси използват повече от две социални платформи, но тези, които решите да използвате вие, ще зависят от вашия бранд, цели и къде се намира вашата аудитория. Имайте предвид, че не искате да се ангажирате прекалено много със социалните медии, така че трябва да изберете да развивате само профилите, които можете да поддържате.

Застоялият профил е много по-вреден от несъществуващия профил. След като създадете вашите профили, свържете ги с вашия блог, за да могат вашите последователи да получават незабавни актуализации за всичките ви нови публикации.

8. Описания на услугите

Без значение какво правите, искате да включите в уебсайта си малко информация за услугите, които вашата компания предлага. Уверете се, че всяко описание на услугата е изчерпателно и подробно. Получавате бонус точки, ако можете да предоставите пример за услуги, които сте предоставили, или проекти, които сте свършили в миналото.

Въпреки че има известен дебат дали да публикувате цените си, много експерти се застъпват за това. Това е така, тъй като публикуването на вашите цени улеснява клиентите да получат цялата информация, от която се нуждаят при първия им посещение на вашия сайт, което помага да направите вашия сайт по-ценен за тях.

Освен че имаме цени на нашите продукти в Магазин за копирайтинг и на плановете за маркетинг, имаме и страница за ценообразуване и политика за съдържание, където има таблица с най-често поръчваните продукти, за бързо сравнение. В индустрия, в която много малко конкуренти са прозрачни, получаваме постоянно добри отзиви от нови клиенти, които могат да намерят нашите тарифи, няколко минути след като попаднат на нашия сайт за пръв път.

9. Съдържание на началната страница

Помислете за копито на началната страница на уебсайта си, като за фасадата на вашата къща: това е първото нещо, което хората виждат, когато се приближават. Затова оптимизирането на съдържанието на вашата начална страница е от съществено значение.

Когато пишете съдържанието на началната си страница, стремете се да постигнете баланс между достъпност и професионалност. Текстът трябва да даде на читателите непосредствена представа кои сте вие ​​и вашата фирма и какво могат да очакват от вашия уеб сайт.

10. Данни и статистика

Едно от най-мощните неща, които можете да използвате, за да убедите хората в нещо, са данните. Имайки това предвид, може да помислите да включите в уебсайта си някои данни за това, защо услугата или продуктът ви е ценен, на колко хора сте помогнали и колко проекта сте направили.

Може да включите също някои статистически данни, които са от значение за вашия продукт или услуга Тези данни трябва да са на видно място в началната страница на вашия сайт, където ще бъдат най-видими за вашите клиенти, а също и на ключви места като страницата “За нас” и специфични страници за услуги и продукти.

Вашият нов уеб сайт няма да работи без изключително съдържание

Вашият фокус не трябва да се разделя неравномерно, когато работите върху новия си уеб сайт или правите ребрандинг. Не бъдете онзи собственик на бизнес, който се фокусира единствено върху дизайна, структурата и функционалността. Защото “Не е толкова важно”. Можете да загубите всяко качествено предимство на вашия сайт поради лошо съдържание.

Помислете за това: Създаването на уебсайт е 50% технология (разработка) и 50% съдържание.

За новите собственици на уеб сайтове е лесно да се затрупат толкова много работа в стартирането на своя уеб сайт, че да получат лошо съдържание на уеб сайта си, но това е не е добре.

Колкото по-професионално изглежда вашият уеб сайт при стартирането му, толкова по-лесно ще ви бъде да влезете в крак с конкуренцията с новия си бизнес, уеб сай или онлайн магазин.

Въпреки че тези форми на съдържание ще помогнат вашия уеб сайт да стане завършен и уникален, работата не свършва до тук. Трябва да сте сигурни, че имате на разположение редактор и копирайтър, така че да не пропускате никакви критични грешки, които да направят така, че вашият бранд да изглежда зле.

Време ли е да инвестирате в съдържание за вашия нов уебсайт? Ще се радваме да помогнем. Говорете с нас днес!

А вече предлагаме пакет Съдържание за нов уеб сайт, с всички необходими страници и две статии, на по-икономична цена. Разгледайте дали ще ви хареса.

Намирате ли това за интересно? Искате ли да се задълбочим в някой от типовете съдържание в някоя от следващите ни статии? Ще се радвам ако ми оставите вашето мнение в секцията малко по-надолу.

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 38

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This