fbpx
4.8
(330)
Написахте невероятно добра публикация.
Направо надминахте себе си. Чувствате се толкова горд.
Но минават дни и нищо не се случва. Нямате посещения, нямате коментари, нямате продажби.
Докато презареждате страницата за хиляден път или търсите причината в алгоритъма на Гугъл, се чудите – какво по дяволите става, защо никой не идва да прочете моята прекрасна публикация!
Може би трябва да спра да си губя времето да пиша публикации.

А МОЖЕ БИ СТЕ ПРОПУСНАЛИ ДА Я ПОПУЛЯРИЗИРАТЕ

Според експерти, трябва да прекарвате 80% от времето си в популяризиране на съдържанието, което произвеждате за вашия блог.
Ако това число ви звучи твърде високо, знайте, че е общоприето правило, че ако активно търсите нови клиенти, трябва да харчите половината от работното си време, като рекламирате себе си.
(С други думи, ако работите 8 часа на ден, 4 от тях трябва да бъдат изразходвани за някаква маркетингова работа.)
А блогът ви е един от най-добрите ви маркетингови инструменти, нали? (Това е, ако сте спазили правилото за 6-те К-та на вашето съдържание!)
Но повечето собственици на бизнеси не правят това.
Повечето от тях са фокусирани върху остарялата концепция, че се нуждаят от повече каквото и да е съдържание и че трябва да публикуват по-често.
Но сега толкова много хора го следват и е създадено толкова съдържание, че следването на този съвет няма да ви отличи от тълпата. Докато по-доброто съдържание – да.
Много от нас пишат удивително добро съдържание, но малко хора го намират.
Може би мечтаете някой ваш пост да стане вирусен, но не знаете как да го направите.
Може би сте разбрали, че трябва да имате много по-голяма посещаемост, ако искате да направите продажбите, които сте планирали?
Това, е мястото, което в редакционния ви календар е обозначено с “Къде?”

КЪДЕ ще промотирам моите неща?

ПРОМОЦИЯТА ИЗИСКВА СТРАТЕГИИ ЗА ПУБЛИЧНОСТ

Не е голяма изненада, но ще ви кажа, че трябва да имате СТРАТЕГИЯ относно вашите промоции – защото ако нямате цялостна представа и стратегия как ще го правите, вие просто спорадично хвърляте усилията си и си блъскате главата като овен в стената, после унивате и се отказвате, а след това забравяте с месеци за това, докато някой отлив на клиенти не ви накара да започнете да търсите нови …и пак…
  • Ако имате много малък трафик или сега започвате, гост публикациите са най-добрият ви залог за изграждане на трафик, но трябва да публикувате на правилните места.
  • Трябва да знаете къде се крие вашият идеален читател, защото там трябва да бъдете. Ако имате нужда от помощ, за да разберете къде се намират клиентите ви онлайн, ние правим това, за да ви помогнем да намерите отговор на този конкретен въпрос! Кликнете тук, за да научите повече за нашата консултантска сесия.
  • Най-добрият начин да накарате някого да направи нещо за вас е да направите вие нещо за него. Това е нещо като златно правило за популяризиране на блога.
  • Няма как да знаете, ако не попитате. Отсега нататък трябва да изпращате съобщение по електронната поща на всички, за които сте писали, и да ги уведомите, че сте написали за тях.
Накратко, трябва да планирате как да популяризирате публикациите си, дори преди да ги напишете. Не е нужно да правите всичко за всеки отделен пост, но колкото по-голям е постът, толкова повече трябва да го популяризирате.
И ако имате нужда от още идеи или някои по-конкретни съвети за вашата ситуация, ще се радвам да ви отговоря на консултантска сесия.

Ако смяташ, че тази публикация е полезна, не я пази само за себе си!

Използвай бутоните по-долу, за да я споделиш с приятелите си! Благодаря ти! 🙂

А ако имаш въпроси или съм пропуснала нещо, за което се сещаш, ще се радвам да ми пишеш в коментарите! 🙂

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 330

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This