fbpx
4.9
(73)

Тази статия е 4-та част от по-голяма серия: Оптимизация на блог: Най-доброто ръководство за оптимизиране на вашите блог публикации за по-добри SEO и ROI – в 4 основни етапа.

В тази статия ще покрием:

 • Как да използвате ключовите думи в блога;
 • Каква трябва да бъде дължината на блог публикацията;
 • Колко важна е дължината на статията;
 • Как да оптимизирате изображения и да добавите alt text;
 • Как да форматирате статията, докато пишете;
 • Как да включите подходящ призив за действие, за да увеличите конверсията.

И сега, след като се подготвихте и се въоръжихте със силни ключови думи и тема за публикацията и невероятно заглавие и план, можете да се потопите в действителното писане на блога си.

Какви са някои от начините за SEO и оптимизация за читателите, докато пишете?

Ах, трудната част.

В този раздел ще ви покажа всичко, което трябва да знаете за това.

Научете как да оптимизирате статията с ключови думи, колко да е дълга публикацията, как да оптимизирате изображения, как да форматирате текста и как да накарате читателите да предприемат действия в днешната статия на Медиа Вива от @StoikaT Кликни и сподели в Twitter
Как да оптимизирате блога си за SEO и читателите, (докато го пишете) в 7 лесни стъпки

Как да оптимизирате блога си за SEO и читателите, (докато го пишете) в 7 лесни стъпки

Съдържание:

1) Използвайте ключови думи за по-добри SEO резултати от блогинга

Използването на ключовите думи, които сте намерили по време на фазата на изследване е от съществено значение за SEO на блога ви.

Но как трябва да ги използвате, докато пишете блога си? Кога? Колко често?

Стратегически, стратегически, стратегически.

Ето основите:

Използването на ключовите думи по този начин ще помогне на търсачките да обхождат вашата страница по-бързо и да разберат нейната релевантност по-бързо (което води до по-високи класирания).

Вашият бърз списък за използване на ключови думи в блога

    1. Използвайте основната ключова дума веднъж в заглавния маркер (H1) / заглавието (title).
    2. Използвайте основната ключова дума веднъж в началния параграф / първите 200 думи от вашата статия.
    3. Използвайте тази ключова дума в повечето, ако не във всички, от подзаглавията си (H2).
    4. Ако можете, използвайте същата ключова дума в няколко от своите H3 подзаглавия.
    5. Включете ключови думи с дълги опашки, които съдържат основната ви ключова фраза и допълнителни ключови фрази в H3 / H4 поздаглавията.
    6. Напишете съдържанието на блога си. Ако ключовата дума изглежда естествено в текста, използвайте я. Същото важи за всички свързани термини или вторични ключови думи.
    7. Включете ключовата фраза веднъж в заключителния параграф.

Вашият бърз списък за ИЗПОЛЗВАНЕ НА КЛЮЧОВИ ДУМИ в блога

 

2) Определете стандартите си за дължина на блога за по-добра оптимизация

Каква е подходящата дължина на блога за публикацията, която пишете?

Това е често срещан въпрос, който кара много автори на съдържание да се почесват по главите.

Каква е причината?

По този въпрос има различни отговори.

Много експерти като Нийл Пател са на мнение, че 2 500 думи са добра стандартна дължина за блог публикации, които получават много споделяния и ангажираност.

Не забравяйте, че дължината на вашия блог трябва да зависи от аудиторията, за която пишете, темата, за която пишете, и изчерпателността на информацията, която споделяте.

Пишете и бъдете изчерпателни винаги, когато работите върху съдържание в блога, което има за цел изграждането на вашия онлайн авторитет. Кликни и сподели в Twitter

Ако сте супер задълбочени, публикацията в блога ви трябва да бъде по-дълга.

С публикация от 10 000 думи не е лесно да блъфирате и тя абсолютно ще ви позиционира като експерт по темата (и ще отнемете седмици или месеци, за да се събере заедно).

Пример: публикацията, която четете сега, е с дължина 14 000+ думи (цялата серия Оптимизация на блог публикация) и са необходими 6 седмици за сглобяването, създаването, производството и публикуването и.

От друга страна, ако споделяте новини във вашата индустрия или лично мнение, вашата публикация може да бъде по-къса.

Ключът е да следвате плана, създаден по време на подготовката на вашия блог, да редактирате безмилостно и да пишете възможно най-ясно.

Запомнете:

Успешната публикация в блога не винаги зависи от дължината.

Успешната публикация зависи от качеството на изследванията и писането, точността на информацията, полезността на съдържанието и стойността, която предоставяте. Кликни и сподели в Twitter

Не се притеснявайте (твърде много) за дължината

Ако целта ви е да напишете подробна публикация в блога, тогава най-добрата дължина е толкова, колкото е необходимо, за да кажете всичко, което е необходимо за вашата тема.

Докато проучвания показват, че публикациите с около 1 500 – 2 500 думи се класират най-добре в търсачките, вашата публикация може да бъде драстично по-дълга от това, ако наистина разглеждате една тема много задълбочено. От друга страна може да бъде и по-къса, в зависимост от това колко време отнема да изчерпите темата си.

Забравете броя на думите. Вместо това се съсредоточете върху това, колко обстойно и подробно искате да разгледате темата.

Съвет за професионалисти:

Колкото по-тясно е дефинирана темата ви, толкова по-лесно ще бъде да завършите публикацията си в разумен срок.

Ако публикацията ви е по-дълга от това, което смятате, че хората действително ще прочетат, може би темата ви е твърде широка.

Ако случаят е такъв обаче, може би ще можете да превърнете публикацията си в блога в електронна книга или пълно ръководство.

3) Уверете се, че вашето съдържание е практично и изпълнимо (ако пишете публикация Как-да)

Ако казвате на читателите си как да направят нещо, но не ги водите през стъпките, за да ги инструктирате как да го направят, те може да изоставят блога ви и да се почувстват разочаровани.

Това е обичайна грешка, допускана в Как-да постовете.

Ето защо е важно да дадете на вашия читател цялата информация, която му е необходима, за да изпълни дадена задача или да развие цялостно разбиране на вашата тема.

Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, ако пишете съдържание Как-да:

 • Ако не можете да предположите, че вашият читател знае нещо, разпишете го. Преведете го през онова, което го карате да свърши с подробни инструкции.
 • Включете връзка към допълнителни ресурси, които могат да помогнат на читателя да изпълни всяка стъпка. Например, ако пишете за това как да използвате продукт или услуга, можете да сложите връзка към тяхната официална документация. Просто се уверете, че поне покривате „какво“ и „защо“ във вашия текст, преди да се свържете с „как“ на друго място.
 • Понякога една картина наистина струва хиляда думи. Ако нещо е трудно да се обясни само с думи, помислете за включване на скрийншоти. Skitch и iAtHome са полезни инструменти за скрийншот за потребителите на Mac, докато PicPick е добра опция за Windows.
 • Ако имате време да снимате обикновен видеоклип, помислете дали да не го направите, за да покажете на читателите как да направят нещо. Като алтернатива може да успеете да намерите добър свързан видеоклип в YouTube, който можете да вградите в публикацията си.

Професионален съвет:

Когато пишете съдържание “Как-да”, не подценявайте силата на маркираните или номерирани списъци. Ако смятате, че читателите може би се нуждаят от ръководство стъпка по стъпка, за да изпълнят определена задача, тогава ги преведете през това (в границите на разумното и според поставената задача).

Вашите публикации ще бъдат по-силни и аудиторията ви ще бъде по-щастлива.

4) Бъдете автентични в това, което пишете

Пишете за това, в което в действителност вярвате. Не поставяйте нищо във вашата публикация, ако не мислите, че вие ​​или вашата фирма можете да застанете зад него. Ще бъдете по-уверени в това, което пишете.

Автентичността не е нещо, което можете да фалшифицирате и не е нещо, което можете да използвате, за да повишите авторитета си. Нужно е само да напишете това, което смятате за истина и да сте готови да го защитите пред общественото мнение.

5) Добавете изображения и използвайте богат на ключови думи Alt текст

Докато пишете съдържанието на блога си, може да искате да използвате изображения и скрийншоти, за да подпомогнете вашите основни позиции.

Това е страхотно!

Доказано е, че изображенията насърчават вашите читатели да останат по-дълго на страницата ви и да запомнят по-добре съдържанието ви. Това се нарича ефект на превъзходство на картината.

 

Ефект на превъзходство на картината

Ефект на превъзходство на картината

Тази графика показва, че след три дни хората помнят 65% от информацията, ако тя е била представена с текст и картина. И само 10% ако е била представена само с текст или аудио.

 

Вие няма да прочетете цялата тази статия.

Проучванията показват, че повечето посетители превъртат само около 50-60% от публикацията в блога.

Това може да изглежда голям проблем, ако сте собственик на бизнес, който иска да споделя страхотна, полезна информация онлайн.

Как да накарате хората действително да четат публикациите в блога ви?

В същото проучване, посочено по-горе, изследователите откриха, че уеб посетителите са склонни да превъртат през 100% от една статия, ако тя съдържа изображения и видеоклипове.

Да, това е просто превъртане – не четене – но все пак е полезно.

Насърчаването на читателите да превъртат, означава, че те вероятно ще получат по-голяма част от вашето послание. Също така е по-вероятно да кликнат върху друга връзка по-надолу във вашето съдържание или уебсайт или да видят призива ви за действие.

Всичко, което поддържа посетителя ангажиран, помага, затова се опитайте да намерите подходящи изображения или да създадете визуални графики или инфографика на вашите данни. След това ги разпръснете в цялата статия (а не само в галерия в долната част).

Разбира се, ако включите изображения в публикациите в блога си, трябва да ги оптимизирате.

Можете да направите това, като използвате богат на ключови думи alt текст.

Alt text (алтернативен текст) маркери са части от HTML, които казват на уеб браузърите какво да покажат на потребителя, ако изображението ви няма да се зареди (например, ако потребителят има бавна връзка или използва екранен четец).

Ето как изглежда този код чрез W3schools:

Alt text за изображение - код на маркер

Alt text за изображение – код на маркер

Ако вашето изображение не може да се зареди, браузърът ще вземе alt текста и ще го покаже вътре вътре ето така, вместо изображението:

Alt text за изображение - текстът, който браузърът показва, когато не може да се зареди изображението

Alt text за изображение – текстът, който браузърът показва, когато не може да се зареди изображението

Alt текстът е полезен и за роботите на търсачките, които не могат да „виждат“ или интерпретират изображения. Описателният Alt текст казва на робота за какво става дума.

Как да оптимизирате изображения с Alt текст в WordPress

Ако използвате WordPress за публикуване на блога си, можете да добавите alt текст за всички свои изображения, докато пишете.

1. В таблото за управление на WordPress, когато създавате нова публикация, можете да вмъкнете изображения директно в тялото, като щракнете върху „Добавяне на медия“: (Insert Media)

Добавяне на изображение в публикация в WordPress

Добавяне на изображение в публикация в WordPress

2. Сега трябва да имате изглед на вашата библиотека с изображения, където можете да изберете изображения или да качите нови файлове.

3. Изберете изображението, което искате в своя блог (или качете ново). От дясната страна на библиотеката с изображения ще се появи странична лента, където ще намерите подробности за изображението, както и опцията за добавяне на alt текст:

Добавяне на alt text на изображения в WordPress

Добавяне на alt text на изображения в WordPress

4. Въведете кратка и описателна фраза в текстовото поле, която ще каже на уеб роботите и потребителите за какво става въпрос в изображението.

5. След това щракнете върху „Вмъкване в публикация“.

Добавяне на alt text в WordPress

Добавяне на alt text в WordPress

 • Не забравяйте да поддържате вашия alt текст кратък.
 • Когато е уместно, използвайте ключовите думи в Alt текстa, за да опишете вашите изображения.

Това е! Лесна работа.

Бонус:

Използването на alt текст за вашите изображения не само помага на ВСИЧКИ потребители да разберат по-добре вашата страница, но и могат да допринесат за класирането в Google.

Win – win.

Дайте на изображенията си полезни надписи

Въпреки че хората може да сканират само текста на вашата статия, има вероятност да разгледат снимките и да прочетат подробно надписите.

Затова винаги пишете надписи, които напълно обясняват както снимката, така и ключовата идея, представена на снимката.

Не приемайте, че някой, който гледа вашата снимка, всъщност е прочел абзаца до нея.

Можете да го направите от същата странична лента, в която въведехте alt текста:

Добавяне на надписи към снимките в WordPress

Добавяне на надписи към снимките в WordPress

Тогава вашите изображение ще имат полезни обяснения, като моите в тази статия.

Поръчайте превъзходно съдържание. Регистрирайте се.

Поръчайте превъзходно съдържание. Регистрирайте се.

6) Използвайте правилно форматирането на вашия блог пост

Има ли други скрити козове, които да използвате, за да оптимизирате блога си, докато пишете?

Да, има. Това е форматирането на блога

Това парче от пъзела е важно главно за вашите читатели.

Според данните от изследванията, вие вероятно вече не четете това, но ето най-добрия ми съвет относно форматирането на блога, така или иначе.

Не приемайте лично склонността на хората да не четат.

Вашата работа при писането на статията е да помогнете на читателя да научи нещо.

Да, вероятно ще отделите много време за писане на текст, който повечето посетители дори няма да прочетат.

Но това не означава, че трябва да се опитате да ги измамите или да ги подлъжете да четат.

Дайте им ценни уроци, съвети и напътствия, където и да преглеждат или превъртат във вашия пост.

Използвайте заглавия, списъци, удебелен текст и снимки, за да предавате съобщението си.

Хората ще оценят това и ще ви възнаградят с ценни харесвания, туитвания, споделяния или коментари.

Според посоченото по-горе изследване, хората сканират само около 50-60% от блог публикацията.

Как да ги накарате действително да прочетат публикациите ви?

Тайната: Ако искате хората действително да прочетат публикацията ви в блога, направете я напълно проста и удобна за преглед.

Ако искате хората действително да прочетат публикацията ви в блога, направете я напълно проста и удобна за преглед. Кликни и сподели в Twitter

Добре форматираният блог пост прави текста по-лесен за сканиране, четене и усвояване за потребителите в интернет.

Това също означава, че ще помогнете на хората да останат на страницата ви по-дълго, защото те намират четенето на публикацията ви за лесно и без напрежение.

Това се нарича “време на престой” (“dwell time” ) Логиката е, че колкото по-дълго някой остава на вашата страница преди да се върне в страницата с резултати, толкова тя е по-подходяща за резултатите от търсенето.

По-дългото време на престой (и по-ниската степен на отпадане) е чудесно за повече възможни реализации и класиране в Google.

Тъй като доброто форматиране помага да се увеличи времето за престой (времето, което посетителите прекарват на вашия сайт), никога не го пренебрегвайте в процеса на създаване на блога си. Кликни и сподели в Twitter

Ето моите най-добри съвети за форматиране на публикация в блога, която потребителите всъщност ще искат да прочетат (или поне да превъртят през нея или да се върнат, когато нещо им потрябва).

Кратък списък за форматиране на блога

За удобна, лесна за четене, организирана, логична публикация:

 • Шрифт и размер на шрифта. Не дразнете читателя с твърде дребен или твърде арт шрифт, както и с комбинации от много шрифтове и цветове. Дръжте нещата прости, използвайте uдобен за четене шрифт в удобен за очите цвят с размер поне 20.
 • Не използвайте мигащи, мърдащи и дразнещи картинки.
 • Не използвайте страничен бар и други разсейващи елементи, освен ако не ви е много необходимо.
 • Стеснете най-малко на 80 % ширината на страницата, за да бъде по-удобна за четене.
 • Следвайте плана, който направихте на предишния етап! Това помага да организирате публикацията си и да сте сигурни, че тя следва в логичен поток от началото до края.

Полезно е, за да сте сигурни, че точките ви са логично изложени, заглавията и подзаглавията ви са правилно определени, разположени и форматирани. Плавното и последователно изложение и правилната организация на подзаглавията подпомага разбирането на читателя.

 • Поставете таблица със съдържание някъде в горния край на публикацията.

Удобно е да имате съдържание на публикацията, организирано по раздели и подраздели. Читателят лесно ще се ориентира и ще задържите вниманието му. Лесно можете да направите това с плъгин като този Easy Table of Content.

 • Поддържайте изреченията и абзаците къси.

Да, правилно:

Забравете на какво ви е учила вашата учителка в училище.

Най-четеното съдържание в мрежата използва кратки изречения и кратки абзаци.

 • За по-лесно четене – дръжте изреченията до два реда или по-малко. За параграфи се ограничете до три реда или по-малко.

Можете дори да направите всяко изречение в собствен параграф, ако има смисъл. Ако имате дълго, сложно изречение, го разделете на прости и направете отделен абзац с тях.

Наистина, обещавам, че така всичко ще е наред.

Електронните екрани са по-трудни за очите ви от напечатания на хартия текст. Освен това, интернет е пълен с разсейвания, които могат да привлекат вниманието на вашите читатели, особено ако ги затиснете с умопомрачително големи блокове текст.

По-късите параграфи помагат и при двата проблема.

 • Използвайте заглавия и подзаглавия.

Заглавията са идеален начин да създадете лесни за сканиране секции от съдържание в публикацията си.

Когато разбиете публикацията си на секции с различни заглавия, читателите могат бързо да сканират, за да намерят секцията, която ги интересува.

Или могат да разберат същността на статията, без да я прочетат цялата.

А също може да запомнят ключовите моменти от информация, която статията предлага и да се върнат към някоя от частите, когато имат нужда от точно тази информация.

Повечето онлайн читатели сканират, така че не възпрепятствайте този процес.

За бонус точки направете заглавията си полезни и дайте информация там.

Можех да започна този раздел с тийзър заглавие като „Разбий го!!!“ вместо „Използвайте заглавия и подзаглавия“. Но това не би помогнало на скимерите да научат нещо полезно от този пост.

Пример: Дори да прегледате за 10 секунди тази публикация, пак ще останете с представа за стъпките, които трябва да направите, за да оптимизирате блог публикацията си и поне с три определени неща, кото можете да приложите още сега.

 • Използвайте H2, H3, H4 и т.н. заглавия и подзаглавия. Те трябва да са с по-голям размер (и може би с различен цвят), за да помогнете на читателя да ги разграничи от текста на тялото.
  • В WordPress можете да приложите заглавия към вашия текст, като маркирате фразата и изберете правилното ниво на заглавието от настройките на „Абзац“.
Форматиране на заглавия и подзаглавия в WordPress

Форматиране на заглавия и подзаглавия в WordPress

Бонус съвет:

Организирайте йерархичната им структура логично и не прескачайте нива.

 • Когато е логично, използвайте маркирани и/или номерирани списъци. Например, ако имате дълъг списък от елементи, разделени със запетаи, този списък ще бъде по-лесен за четене, ако го форматирате със списък.

Ето пример за маркиран списък в WordPress и как да го добавите:

Пример за номериран списък в WordPress

Пример за номериран списък в WordPress

Ето пример за маркиран списък и откъде се добавя в WordPress:

Пример за маркиран списък в WordPress

Пример за маркиран списък в WordPress

Читателите обичат списъци.

Ето 5 причини да използвате списъци в статията на блога си:

 • Списъците са лесни за писане
 • Списъците създават приветливо бяло пространство във вашата статия
 • Списъците привличат погледа на читателя надолу към статията ви и ги карат да спрат да превъртат
 • Списъците правят сканирането лесно
 • Списъците създават впечатление, че получавате много информация с малко четене

Виждате ли? Прочетохте го, нали?

Използвайте номериран списък, когато редът или последователността са важни, и маркиран списък, когато не са. Опитайте се да направите списък във всяка статия.

 • Използвайте удебелен шрифт или курсив, за да подчертаете значимите думи в параграф. В момента използвам тази техника – тя привлича вниманието ви към най-важната информация, което прави текста по-лесен за разбиране и преглеждане. Просто не прекалявайте с тази техника; ще започнете да изглеждате глупаво и може да попречи на читателя, вместо да помогне.

Колкото и да пишете, ще имате няколко изречения, които наистина искате читателите да запомнят.

Помогнете на читателите да намерят ключовите мисли, като направите текста удебелен.

Удебелен шрифт не трябва да се използва, за да се подчертае дума или няколко думи.

Всъщност това е огромна, огромна загуба за удебеления текст, който не е от полза за сканирането (т.е. не правете това, което току-що направих). Аз наистина предпочитам да използвам курсив за акцент.

Удебелен шрифт трябва да се използва, за да привлече вниманието към най-важните ви, пълни идеи.

Бонус съвет:

Един приложим съвет към използването на удебелен шрифт: Използвайте удебеляване на цяла фраза, само ако това е нещо, което бихте туитнали, цитирали или споделили с вашите последователи.

Затова: използвайте удебелен текст умерено, само за най-добрите си фрази.[/author_info]

Кратък списък за ФОРМАТИРАНЕ НА БЛОГ За удобна, лесна за четене, организирана, логична публикация

Кратък списък за ФОРМАТИРАНЕ НА БЛОГ за удобна, лесна за четене, организирана, логична публикация

7) Използвайте техники за реализация, които получават кликвания

Всичко, което обсъждахме досега, трябва да извърви дълъг път по посока към подпомагане на конверсията на вашия блог.

Първата стъпка е да направите публикацията си възможно най-удобна и SEO.

Но има няколко допълнителни стратегии, които можете да използвате, за да получите по-изгодни действия от страна на читателите на вашия блог.

1. Напишете съвпадащи призиви за действие (CTA – Call to Action) за вашите блог публикации

Ако искате повече реализации от блоговете си, всяка публикация, която пишете, трябва да включва най-малко един призив за действие.

Какво имам предвид под „съвпадащи“?

Само това: CTA, който включвате, трябва безпроблемно да се интегрира в темата на блога ви. Не трябва да се откроява като нещо чуждо – трябва да има смисъл в текста, в темата и за тази аудитория.

Ако искате повече реализации от блога си, всяка публикация, която пишете, трябва да включва най-малко един призив за действие.

Ако искате повече реализации от блога си, всяка публикация, която пишете, трябва да включва най-малко един призив за действие

Целият поток на вашето съдържание трябва да води читателя до него.

Ето един пример от HubSpot:

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot с темата на статията

Техният CTA естествено е обвързан с тази тема:

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot 2

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot – текстова връзка

И е включен на няколко места в текста с различна, но подходяща за темата формулирировка и материал:

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot - текстова връзка

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot – текстова връзка

Накрая на публикацията е включен банер със същия призив за действие:

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot 3

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot

А в ъгъла на страницата се отваря изскачаща форма – отново с този призив за действие:

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot 4

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot 4

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot 5

Пример за съответстващ призив за действие от HubSpot 5

Виждате как призивът за действие следва логично от темата на блога и се появява на много места в страницата в различни форми и формулировки, които имат за цел да заведат читателя до целевата страница за изтегляне на ресурса, където той ще остави своите данни и ще изтегли ръководството.

Направихме същото с нашите публикации в нашия блог – Медиа Вива – блог. Вижте например как заглавката на тази статия, която четете, и нашия CTA в нея си съвпадат.

Ето заглавието на блога:

Как да оптимизирате блога си за SEO и читателите, (докато го пишете) в 7 лесни стъпки

Как да оптимизирате блога си за SEO и читателите, (докато го пишете) в 7 лесни стъпки

Ето и банера с нашия призив за действие:

Поръчайте превъзходно съдържание. Регистрирайте се.

Поръчайте превъзходно съдържание. Регистрирайте се.

2. Напишете силен призив за действие

Включването на CTA във всяка публикация в блога е важно за реализациите, но никой няма да се конвертира на слаб CTA.

Вашият CTA е слаб, ако използвате слаби думи. Ето пример: Да кажем, че искате да насърчите хората да се абонират за вашия имейл списък в края на публикацията в блога ви.

Слаб CTA:

 • „Абонирайте се за пощенския списък.“
 • “Резервирайте си час за разговор.”

Защо не е добър : Този CTA не е убедителен. Той е скучен. Той използва слаб глагол „абонирай се“. На това, честно казано, никой няма дори да обърне внимание, да не говорим да го направи, тъй като те нямат представа какво има там за тях . И „Резервирайте си час за разговор”? Защо, по дяволите, трябва да си говоря с вас? Трябва да ми кажете защо да го правя, а не просто да ми казвате какво да направя.

Мощен CTA:

 • „Получете достъп сега до всички безплатни съвети и материали за изтегляне, които ще изпратим направо във вашата пощенска кутия!“
 • „Искате копирайтинг толкова добър, че ще разбие интернет? Кликнете, за да видите нашите услуги! “

Защо работи : Използвам глаголи, които илюстрират пряко и незабавно действие и резултат („получете“, „изпратим“, “искате”), за да вдъхновя желаното действие. Също така казвам на читателя какво има в тях за него (безплатни съвети, актуализации, удобство и безгрижие – “направо във вашата пощенска кутия”, толкова добри резултати, че ще “разбият интернет”), ако ги следват. И накрая, всичко допълвам с удивителен знак за акцент.

3. Поставете най-малко един CTA в края на вашия блог и тествайте други разположения

Има много проучвания, които сравняват колко добре се конвертират различни разположения на CTA дадена страница: “над сгъвката”? В дясната странична лента? В тялото на текста?

Според Kissmetrics обаче няма голяма разлика в мощността на преобразуване между тези опции.

Какво трябва да направите вместо това?

Съсредоточете се върху поставянето на CTA в края на блога си. След това изпробвайте други разположения и вижте какво работи най-добре за конвертиране на вашата конкретна аудитория.

Можете да използвате A/B тестване, за да намерите това разположение и този CTA, които се конвертират най-добре.

Optimizely обяснява по-подробно A/B тестване (или сплит тестване) в техния речник. Тази техника може да бъде чудесна за намиране на перфектната формула за вашите CTA.

А / Б тестване

А / Б тестване

4. Предложете лийд магнит

Ако вашите текущи CTA не се конвертират достатъчно, може би просто това, което предлагате на вашите читатели, не им харесва или не резонира с болките и мечтите им или не решава техен проблем.

Опитайте се да увеличите конверсията и предлагайте лийд магнит, в замяна на регистрации в имейл списъка.

Опитайте се да определите или помислете още веднъж за вашата читателска персона, за посланието, което искате да и предадете с вашия пост. Помислете на кой етап от продажбения цикъл се намира, какъв проблем търси да реши, когато чете вашата публикация.

Предложете и нещо, което решава веднага и напълно мъничка част от нейния проблем.

Лийд магнитите са висококачествени парчета съдържание, които съдържат информация, която не сте предлагали другаде. Тяхната стойност трябва да е очевидна, което ще направи много по-голяма вероятността аудиторията ви да се включи, за да ги получи.

Ето няколко примера на лийд магнит за вдъхновение:

 • Digital Marketer предложи тези безплатни рекламни шаблони във Facebook, които им осигуриха почти 36 000 нови абонати за 60 дни:

Помислете какво можете да направите и да предложите на вашия читател, което ще му помогне в решаването на неговия проблем.

Поръчайте превъзходно съдържание. Регистрирайте се.

Поръчайте превъзходно съдържание. Регистрирайте се.

В заключение:

В тази 4-та част на това Пълно ръководство за оптимизиране на блог публикации разбрахме как и къде да използваме ключовите думи, колко важна е дължината, как да форматираме публикацията в блога.

Разгледахме също оптимизирането на изображения, защо трябва да включваме подходящи призиви за действие в блога и създаването на допълнително съдържание за даване и лийд магнити.

Продължете към следващата част, където ще се спрем на Оптимизиране на блог публикацията, докато публикувате.

Ако сте стигнали до тук 🙂 Поздравления! Свършихте добра и трудна работа!

Ще се радвам да ми пишете в коментарите как ви помага това ръководство?

Имате ли конкретни въпроси? Темата е дълга и обширна и има доста специфични моменти. Може би имате въпроси за някои от тях?

Не забравяйте и да ни дадете пет звездички, ако статия ви беше полезна! 🙂 Благодаря!

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 73

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This