fbpx
4.9
(70)
ВСИЧКО ЗАПОЧВА С ВАШИТЕ ЦЕЛИ
И всичко се връща към целите ви.
Когато ви попитаме, какви са вашите цели за вашия маркетинг и реклама, вашите отговори ще определят нашите предложения и стратегия за вашия маркетинг.
Ако целта ви е да изградите списъка си, за да продадете нещо за няколко седмици, нашите предложения ще са различни, отколкото ако искате да изградите списъка си, за да продавате след няколко месеца.
Ако искате да накарате хората да се свържат с вас за консултация, нашите предложения ще бъдат различни, отколкото ако искате да накарате хората да се запишат за уебинар.
Ако продавате висококачествени професионални консултантски услуги нашите предложения за вас ще бъдат различни от тези, които продават членство за 35 лева.

Целта диктува стратегията.

Но да предположим, че може да не знаете каква е вашата цел за вашия маркетинг.
Наскоро една клиентка се свърза с нас, за да говори за това, което нашата агенция може да направи за нея, и я попитах за настоящите и цели, свързани с нейното съдържание.
Тя каза, че в момента часовете и са запълнени и тя наистина просто публикува всяка седмица, за да поддържа присъствието си онлайн, така че когато някой дойде на уебсайта и той да изглежда актуален и поддържан.
Това е легитимна цел (макар че едва ли трябва да пишете всяка седмица, за да постигнете това), но когато се поразровихме малко по-дълбоко, тя спомена, че планира да събере онлайн курс през следващата година, за да се мащабира и да не работи вече само с консултации 1 : 1.
Изведнъж публикуването всяка седмица, само за да изглежда, че сайтът е актуален и жив, вече не е добра стратегия.
Искаме активно да събираме имейл адреси и потенциални клиенти, да подхранваме тези хора, така че те да я обичат и да ги доведем до точката, в която с радост и нетърпение ще се запишат и ще платят пари за курса и веднага, щом тя го обяви.
Тя знаеше, че иска да продаде курс в бъдеще. Знаеше, че съдържанието й не привлича много потенциални клиенти и че имейлите, с които разполага, не са на хора, които са нейните идеални клиенти за този курс (поради различни причини).
Но тя не беше забелязала, че съдържанието й може да разреши тези проблеми сега.
Така свикваме и се срастваме с нашия собствен бизнес, че понякога не можем да видим логичните следващи стъпки. Виждаме какво правим – това, което винаги сме правили – и предубедено вярваме, че това е единственият начин.
Понякога се нуждаете от някой отвън, за да погледнете и да видите това, което не можете да видите.
Разчитам на екипа, ментори, курсове, платени програми и треньори, за да ми помогнат да разчупвам представата за себе си и нашия бизнес, и това е това, което правя за моите клиенти.
Дали маркетингът ви работи толкова добре, както би могло да бъде?
Обадете се сега и запазете време за консултация.

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 70

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This