fbpx
5
(1)

Как провеждането на една имейл маркетинг кампания може бързо да ви помогне да увеличите бизнеса си?

Имейл маркетингът е от съществено значение, ако искате да постигнете успех в увеличаване на броя на клиентите и продажбите си във всяка ниша. Може да е чудесен мощен маркетингов инструмент, ако го използвате по правилен начин.

Какво е кампания за имейл маркетинг?

Това е добре обмислена и завладяваща последователност от имейл съобщения, които са насочени към изграждане на силна връзка с хората, които са проявили някакъв интерес към вас или вашите продукти и услуги, спечелване на доверието им и превръщането им в потенциални клиенти в дългосрочен план. Обикновено средната имейл кампания се състои от 10 писма (9 “Story – selling” писма и едно поздравително писмо).

В днешно време никоя фирма или собственик на бизнес не може да успее без успешно създадена имейл кампания. 75% от онлайн маркетолозите са склонни да се обръщат към имейл маркетинга по-често от преди 3 години. При това този тип маркетинг се оказва изненадващо рентабилен инструмент, дори след всичките тези години, през които съществува.

Според статистика, предоставена от Асоциацията за директен маркетинг, имейл маркетингът предоставя много солидна възвръщаемост на инвестициите от 4,300% Кликни и сподели в Twitter

Това е много силен аргумент, който ви показва защо трябва да обмислите въвеждането на този инструмент за промоция на вашия бизнес, продукт или услуга.

За съжаление, повечето предприемачи имат неясни идеи за това как да стартират и провеждат успешно имейл маркетингови кампании.

Продължете да четете тази статия, за да получите по-ясна представа за този инструмент.

Как провеждането на една имейл маркетинг кампания може бързо да ви помогне да увеличите бизнеса си? Вижте как в Media Viva Blog чрез @StoikaT Кликни и сподели в Twitter

Какво е имейл маркетингова кампания?

Какво прави една имейл маркетинг кампания успешна?

За да стартирате ангажираща кампания и да я направите успешна, трябва да:

 • Имате добре изграден списък с имейли или да го създадете с помощта на ефективен лийд магнит;
 • Зададете ясни цели (определете какви резултати искате да постигнете с кампанията си и в какъв срок);
 • Познавате вашата аудитория (създайте персона на клиента и разберете всички важни подробности за вашите потенциални клиенти като възраст, професия, пол, интереси, региона, в който живеят и т.н.)
 • Вземете всички необходими инструменти, за да направите вашата кампания ефективна (инструменти за автоматизация, инструменти за електронна поща и т.н.)
 • Напишете убедителни съобщения, вграждащи подходящи и захващащи истории в тях. Именно тук разказването е от голямо значение. Използването на хубави метафори и истории ще ви помогне да превърнете проспектите си в клиенти плавно и без да сте досадни.
 • Адресирайте точките на болка на вашата целева аудитория и предизвикайте техните емоции.
 • Избягвайте да бъдете твърде продаващи. Ако успеете да установите връзка между вас и потенциалните ви клиенти, като им разказвате увлекателни истории и показвате как точно вашият продукт / услуга може да реши техните предизвикателства, е по-вероятно да се окажете с много положителни резултати;
 • Представете офертата си в точното време и използвайте правилните думи.
Какво прави успешна една кампания за имейл маркетинг?

Какво прави успешна една кампания за имейл маркетинг?

Откъде да започнете и какво да направите?

Обърнете се към потребностите или точките на болка на посетителите на вашия уебсайт и им предложете нещо ценно безплатно, като ги помолите да оставят имейлите си. Това трябва да е нещо малко, което бързо ще реши част от техен проблем. Именно там много важният лийд магнит има голямо значение. Има различни видове лийд магнити: образователни, полезни, изграждащи общност, забавни..

Какво можете да предложите?

 • Чек листове
 • Скриптове
 • Комплекти от инструменти
 • Списъци с ресурси
 • Уроци
 • Ръководства
 • Електронни книги
 • Доклади
 • Уебинар
 • Безплатен курс и т.н.

Тук има повече страхотни идеи за лийд магнити.

За да може ваший лийд магнит да свърши чудесна работа, използвайте силен, ясен и примамлив призив за действие.

След като човекът ви даде имейла си, трябва да му благодарите и да му изпратите приветствено съобщение. Може да е добра идея да помолите вашия абонат да включи в белия списък на имейл клиента си вашия адрес. По този начин можете да сте сигурни, че всичките ви по-нататъшни електронни писма достигат успешно до него, а не попадат в папката SPAM.

Започнете да изграждате връзка с абонатите си възможно най-рано. Покажете уважение и добро възпитание. Мислете за входящата пощенска кутия на вашите абонати като за техния дом. Позволявайте си да ги безпокоите само като им доставяте ангажиращо и висококачествено съдържание, което има смисъл за тях.

7 най-важни елемента на успешна имейл маркетингова кампания

Какво още ще ви е необходимо, за да успеете? Вземете под внимание тези 7 жизненоважни неща, които ще намерите по-долу

 • Надежден инструмент за имейл маркетинг. Изберете инструмент, който ще ви помогне да извлечете максимума от усилията си (Hubspot, Mailchimp, Emma, ​​AWeber, Campaign Monitor, Constant Contact т.н.).
 • Примамлива последователност от писма. Планирайте ги обстойно (време, теми, видове съобщения, призив за действие и т.н.).
 • Ясни и интелигентни заглавия. Заглавията са първото нещо, което абонатите ви ще видят. Ето защо, ако не са добри, те дори няма да прочетат писмото ви. Напротив, ако заглавията привличат вниманието, аудиторията ви ще бъде правилно ангажирана да прочете цялото съобщение.
 • Прецизно и професионално написано копи. Именно там ще трябва да овладеете майсторството на сторителинга.
 • Автоматичен отговор. Нито един съвременен бизнес в интернет не може без него. Трябва да се научите как да използвате Autoresponder в своя полза.
 • Сплит тестове. Използвайте различно съдържание и вижте как работи с помощта на A / B тестове.
 • Анализ. Използвайте аналитични данни, за да измерите вашия успех.

7 най-важни елемента на успешна имейл маркетинг кампания

  7 най-важни елемента на успешна имейл маркетинг кампания

5 съвета за стартиране на печеливша имейл маркетинг кампания

 • Съсредоточете се върху целите си. Определете целите си, като вземете предвид вашия бизнес план, ресурси, потенциални клиенти. За всяка категория потенциални клиенти можете да зададете отделна маркетингова цел и да се придържате към нея. Например, да получите 5 клиенти, които ще изберат премиум план, да получите 10 клиенти, които ще изберат популярния план, да получите 20 клиенти, които ще изберат основния план за 2 седмици. Колкото по-подробна е вашата цел, толкова по-добре.
 • Разделете списъка си с имейли на няколко групи. Експертните маркетолози винаги разделят абонатите си на няколко категории и използват различна последователност от писма за всяка група. Това прави цялата кампания още по-ефективна и персонализирана. Може да ги разделите по показан интерес към тема, по демографски, по психографски показатели или по тяхно предишно действие.
 • Направете вашите съобщения по-лични, като им добавите повече вълнение.
 • Уверете се, че дизайнът, който използвате във вашите електронни писма, е привлекателен и завладяващ.
 • Използвайте доказани във времето шаблони за съобщения. Можете да проверите електронните писма на любимите си блогъри, инфлуенсъри, предприемачи, конкуренти, да ги анализирате и да ги използвате като шаблон за създаване на ваши собствени съобщения.
5 съвета за стартиране на печеливша имейл маркетинг кампания

5 съвета за стартиране на печеливша имейл маркетинг кампания

Допълнителни 4 съвета за успешно провеждане на имейл маркетингова кампания

 • Използвайте 3 различни типа съдържание по интелигентен начин: продаващи имейли, имейли за съдаване на връзки и транзакционни имейли.
 • Направете тестове и измерете усилията си с анализи. Ще ви помогне да видите какви съобщения работят по-добре и какво трябва да промените, за да получите по-добри резултати и повече клиенти.
 • Бъдете подготвени да преработите частите от кампанията си, които не работят добре. Никога не се колебайте да опитате различни начини и подходи. Ако един не работи ефективно, преминете към друг. Ако писмото не даде необходимия ефект, не се колебайте да го пренапишете, като обърнете внимание как обикновено го правят най-добрите експерти.
 • Бъдете търпеливи. Дори резултатите в началото да не са значителни, продължете и продължете да правите всичко възможно.
Искате ли да напишем вашите имейл кампании? Вижте тук какво предлагаме.

Искате ли да напишем вашите имейл маркетинг кампании? Вижте тук какво предлагаме.

Заключение

Сега се надявам да имате ясна представа какво да направите, за да настроите имейл маркетинг кампания и да я управлявате по печеливш начин. Ако имате други ценни съвети или въпроси по тази тема, не се колебайте да ги оставите по-долу в секцията за коментари. Успех!

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This