fbpx
4.5
(66)

Уникалност на бранда – каква е вашата?

Чувствате ли се като рок звезда, когато говорите за вашия бранд?

Питам, защото това е нещо, за което мислех много, докато работех върху собствения си проект (нов уебсайт и съвсем нов поглед върху себе си и комуникацията ми с околния свят!)
И помагам на клиентите да работят върху своите.
  • Какво прави един бранд открояващ се?
  • Защо някои брандове генерират шум, докато други изчезват?
  • Каква е разликата между бранд / бизнес, който те кара да нямаш търпение да му дадеш парите си от този, върху който кликваш и забравяш?
Вашият бранд трябва да накара хората да казват “Млъквай и вземи парите ми!”

Силата на „уникалността на бранда“

Истинската сила на уникалността, на това един личен или фирмен бранд да бъде неустоимо секси привлекателен, притегателен и “вкусен” не идва от напудрените снимки, думи или всякакви измислени украси, крещящи заглавия, емотиконки и писания в приповдигнат стил.
РЕАЛНАТА МОЩНОСТ идва от часовете, в които вие, като собственик на бизнес (и ние) вземаме предвид причината, историята, ценностите, качествата, амбицията, равнищата на смисъл и мисията, които влагаме в нашето бизнес проект и как решаваме да ги проявяваме чрез нашия бизнес и за кого ще бъдем от полза.
Това ще ме отличава от всяка конкуренция, просто като съм уникална и запомняща се с моите особености и за моята ниша и аудитория.
Ето какво трябва да направи добрият бранд за вас и то е това, което прави чрез гласа на вашия бранд в онлайн пространството и социалните медии (вашият копирайтинг, вашите статии в уеб сайта, вашите туитове, снимки, изображения и публикации в социалните мрежи).
Как да намерите уникалността на вашия бранд?

Има фина граница между уникалност на бранда и трик

Помислете за някои от любимите си личности в интернет и шансовете, че имат уникалност на бранда си, която им помага да се открояват от тълпата, са 100 процента.
(Това е известно още като уникално търговско предложение или като уникално лично търговско предложение, но не е само това.)
И така, как намирате уникалността на вашия бранд?
Има формули, по които може да се направи това, но за да стигнем до сглобяването на формулата, трябва да се премине през доста дълъг мисловен процес, който пречупва и съединява много външни и вътрешни фактори, които влагаме и проявяваме в своя бизнес и изявяваме себе си.
Някои неща помагат и има упражнения, които можем да направим, но за това ще пишем друг път.
Ето някои мисли по този въпрос, които могат да помогнат:
  • Уникалността е органична и неразделна част от вас. Може да е само една част от вашата история, но тя все още е част от вашата история.
  • Уникалността не е трик. Може да е забавна, игрива, странна – но не може да бъде фалшифицирана. Не можете просто да решите, че сте супер треньор на салса танцьори от Ню Йорк, който свири на гайда и прави хороскопи, ако не сте.
  • Не може да бъде толкова “хитроумна”, че хората да не разбират това, което правите. Направете яснотата първата си цел.
  • Уникалността в писмена форма често се отнася до слоган или изявление във вашия копирайтинг, което грабва хората и се прилепва към умовете им и е натрапчиво свързано с вашия бранд. Какво ви идва на ума, когато ви кажа “Жилет”? “Най-доброто за един мъж”? 🙂 );
  • Уникалността често съпоставя две много различни идеи. Това е един от принципите на прилепчивост и определено прави прилепчиви, запомнящи се брандове.
  • Можете да играете и да преувеличавате един аспект от живота или историята на бранда или бизнеса, за да създадете своя марка.

Вашата уникалност на бранда е повече от вашия слоган.

Помислете за това по този начин: Вашата уникалност е концепцията, на която вие окачвате всичко друго във вашия бранд. От съобщенията, през снимките ви до логото ви – концепцията за уникалност е това, което свързва всичко заедно.
А ВИЕ ИМАТЕ ЛИ УНИКАЛНОСТ НА ВАШИЯ БРАНД?
Бих искала да знам дали сте помислили за това относно собствения си бранд.
Имате ли концепция за уникалност, която съобщава за останалата част от вашия бранд?
Ще се радвам да го разбера, ако напишете в коментарите по-долу 🙂

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 66

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This