fbpx
4.9
(34)

Парите са в списъка. Колко пъти сте чували тази маркетингова мантра?

Имейл списъкът все още е маркетинговият канал с най-добрата възвръщаемост на инвестициите. Но изграждането на добър списък с имейли от нулата не е толкова просто, нали?

Особено ако без да искате си губите времето за изграждане на грешна тактика.

Всъщност има толкова много различни начини, по които можете да разширите списъка си с имейли, че е лесно да се затрупате и да се загубите в тях. Опитах се да запазя този списък кратък, като подбрах само онези методи за изграждане на списък, които ви носят най-добри резултати.

Ако искате да увеличите списъка си с имейли от нулата със стотици или хиляди нови абонати, вижте какво да направите. Кликни и сподели в Twitter

Създаване на имейл списък с ъпгрейд (надстройка) на съдържанието

Надграждането на съдържанието е бонусно парче съдържание, което използвате като бонус, прикрепено към вашата публикация в блога, видеоклипа в Youtube или епизод на подкаст за събиране на имейли.

Нарича се ъпгрейд, защото добавяте малко повече стойност към оригиналното съдържание.

Вие ще използвате универсален лийд магнит на най-стратегическите места на вашия сайт, защото той адресира по-голям, по-общ проблем във вашата ниша.

За разлика от това, надстройката на съдържанието трябва да е от голямо значение за това, което обсъждате в конкретната статия. Тя трябва да помогне на вашите читатели да действат по конкретен проблем, като ще получат бърза малка изгода или бързо облекчение на част от проблема си.

Понякога това е нещо сложно и по-голямо, като електронна книга, но в повечето случаи това е нещо просто, което прави живота на вашите читатели малко по-лесен, например шаблон, таблица, чеклист.

И затова тази стратегия за награждане често продава бюлетина ви по-добре от общ лийд магнит – защото удряте по болката на вашия читател на правилното място в точното време.

Идеи за надграждане на съдържанието

Надграждането на съдържанието може да бъде буквално всичко.

Наистина ли?

Да.

Ето обаче някои от най-популярните:

 • Контролни списъци за бърз преглед на различните части информация или стъпки, очертани в публикацията ви, без да се чете отново цялата публикация
 • Excel електронни таблици със съответните данни, организирани по удобен начин
 • Малки парчета код, снипети, код, Photoshop файлове и прочие
 • Видео от вас, в което говорите за някои допълнителни подробности, които не са обхванати в публикацията
 • Интервю за темата на публикацията ви
 • Казус, отнасящ се до информацията на статията
 • Pdf версия на публикацията в блога (ако е много четена)
 • Списък на всички инструменти и ресурси, които използвате за процесите, описани в публикацията
 • Всякакъв вид шаблони, които улесняват изпълнението
 • Транскрипти от вашето шоу или подкаст
 • Ръководство, което опростява първите стъпки или превежда вашите читатели през процеса до края му (ако описвате сложен процес в статията си)

Как да внедрите надстройките на съдържанието на вашия сайт

 • Намерете вашите статии, които се представят най-добре

На първо място, ако досега не сте използвали надстройки на съдържанието, намерете своите най-ефективни публикации. Отворете таблото за управление на Google Анализ и проверете кои страници ви носят най-голям трафик.

В бъдеще може да помислите за поставяне на надстройка на съдържанието във всяка публикация в блога, която публикувате. Но може да започнете, като го приложите само на онези, които смятате, че ще бъдат по-важни, ако нямате време да инвестирате за всички тях веднага.

 • Създайте ъпгрейд

Сега определете каква може да бъде най-добрата актуализация на съдържанието за статията. Ако става въпрос за написано съдържание, направете го да изглежда много красиво.

 • Напишете CTA (Call to action / призив за действие), ориентиран към ползите

Опитайте се да създадете CTA, който да комуникира предимствата, които вашите читатели ще получат от ъпгрейда на вашето съдържание.

Създаване на имейл списък с гост публикации

Гост-блогинг като начин за създаване на имейл списък

Използване на гост публикации като начин за създаване на имейл списък

Все още нямате фенове в блога си? Защо да не се опитате да се представите пред нечия друга публика с гост публикация?

В миналото гост публикациите бяха по-популярни, защото имаха голямо влияние върху вашата SEO. Сега, след като Google промени алгоритъма си и много блогове не ви позволяват да слагате връзка към вашия сайт в тялото на публикацията, много хора не виждат смисъл в това.

Независимо от това, ако се направят правилно, гост публикациите все още могат да ви помогнат да изградите известен авторитет и да увеличите списъка си с имейли.

 • Намерете правилния сайт

Напишете в Google „вашата ниша“ + „блог“ или използвайте инструменти като Buzzsumo, за да намерите сайтове със същата аудитория или подобна на вашата. След това се запитайте дали тази аудитория наистина би се заинтересувала от вашите услуги.

Ако имате продукт за разработчици, намерете блогове, които пишат за кодиране, ресурси за разработчици, съвети за кариера за програмисти и др. Но не забравяйте да проверите дали всички специфични характеристики също съответстват. Защото, например, няма причина да публикувате на сайт за начинаещи програмисти, ако продавате нещо, което е насочено конкретно към опитни разработчици.

 • Изберете правилната тема

Добрата тема може буквално да направи или да разбие целите за изграждане на списъка на вашия гост-постинг. Ако ударите в правилната точка, много хора ще бъдат заинтересовани да влязат във вашия сайт и да чуят повече от вас. Ако не успеета да улучите, вероятно посетителите дори няма да прочетат самата публикация.

Ключът тук е да знаете какви са най-големите проблеми на тази аудитория и да им осигурите добро решение.

 • Направете така, че да си осигурите публикуване

Един от начините да направите това е внимателно да прочетете указанията за публикации на гости и да изложите някои добри идеи за статия (първо трябва да сте запознати с блога). Друг начин е да им изпратите вече готово съдържание със списък на някои предложения за алтернативни теми, в случай че искат нещо различно.

За малки блогове, между другото, понякога е по-добре да изградите връзка със собственика на блога.

 • Създайте добре обмислена статия

Добре, сега трябва да създадете страхотна публикация в блога, но това не означава, че трябва да промените живота на читателите си за една нощ или да спечелите Pulitzer. Вашата работа е да помогнете на аудиторията си да реши един проблем. Точка.

За да направите това, просто трябва да изберете един тесен проблем и да го обясните напълно, без да оставяте нещо важно неказано.

Също така, по-добре е да използвате прост език, за да водите читателите си във вашата тема. Няма нужда да използвате никакъв жаргон, освен ако не е строго незаменим.

 • Едва доловимо продайте вашата безплатна оферта

Създайте безплатна оферта, която е свързана с темата на вашата гост публикация и „продайте“ офертата в публикацията или във информацията за вас.

Това е липсващият елемент за много гост-блогъри. Разбира се, това не винаги е възможно, тъй като не всеки блог ще ви позволи да популяризирате офертата си.

Но поне трябва да опитате.

 • Създайте добра целева страница

Създайте връзка в публикацията или във вашата биография, така че тя да доведе читателите до целевата ви страница. Не усложнявайте нещата, опитвайки се да станете прекалено креативен. Често най-простите целеви страници са най-добрите.

Кажете на своята аудитория какви ползи ще получат от офертата – в заглавието и текста на тялото. След това им кажете каква е стъпката, която трябва да направят. (например, изтегляне на електронна книга). Това ви е достатъчно. Махнете всички други разсейващи елементи.

 • Изградете отношения с други блогъри

Тук няма конкретно правило, но отношенията ще ви помогнат много. Ако сте полезни по някакъв начин на другите, много от тях ще се радват да върнат услугата.

Със сигурност получавате някои страхотни бизнес възможности от няколко гост-публикации. Ключът е да изградите тези отношения и да бъдете наистина полезни, без да искате нищо обратно. Някои хора ще откликнат, а други не, но ако направите добро, никога няма да ви навреди. Изграждането на такива взаимоотношения трябва да бъде цел номер 1 в списъка ви.

Създаване на имейл списък с уебинари

Уебинари като начин за увеличаване на имейл списъка

Уебинарите като начин за увеличаване на имейл списъка

 • Изберете тема, която привлича интерес

Добра формула на тема за уебинари е „Как да правим X, без Y“ – например „как да създадете уебсайт от нулата, без да знаете програмиране“ или „как да създадете списък с имейли без да инвестирате огромни бюджети “. По този начин се обръщате към желанията на хората и свързаните с тях страхове.

Освен това използвайте същия език, който вашите клиенти биха използвали. Избягвайте жаргона на всяка цена, освен ако не сте напълно сигурни, че целевата ви аудитория е запозната с него.

Направете усилия, тъй като изборът на добра тема е половината от работата, необходима за съставянето на вашия списък.

 • Създайте свързано съдъжание

Около една седмица преди уебинара публикувайте публикация в блог, епизод на подкаст, видеоклип в Youtube или част от съдържание, в зависимост от това какво е съдържанието на основния ви канал.

Важно е да бъде актуално за темата на уебинара, така че да можете да го използвате като възможност за записване за участие в уебинара.

По-лесно е да популяризирате това съдържание, отколкото целевата страница, защото посетителите са по-склонни да я консумират, като по този начин повишават интереса си към всичко, за което ще говорите в уебинара.

 • Създайте целева страница

Създайте страница за регистрация за вашия уебинар с таймер за обратно отброяване, заглавие и списък, състоящ се от 3-8 точки с основните неща, които вашата публика ще научи след напускане на уебинара.

 • Поставете вашия сайт в „Уебинарен режим“

Улеснете всеки, който посещава вашия сайт, да знае, че ще проведете уебинар. Поставете връзката към целевата страница на вашия уебинар на всички стратегически места на вашия сайт, като началната страница, скрол баровете, страничните ленти и т.н.

 • Свържете се директно с хората (Ако все още работите в малък мащаб)

Как, по дяволите, да промотирате уебинар, за да съставите списъка си, ако нямате бюджет и нямате списък? Просто се свържете и поговорете с всеки, с когото можете, един по един.

Ако започвате и нямате пари за инвестиции, не-мащабируеми тактики, като директна връзка с потенциални лица, които може да се интересуват от това, което предлагате, са ефективен начин за изграждане на вашия списък. Проверете разговорите, които хората водят във форуми, Facebook групи и Twitter, след което добавете стойност към разговора и споменете, че ще говорите по този въпрос във вашия безплатен уебинар.

 • Популяризирайте в социалните медии

Ако имате бюджет, популяризирането в социалните медии е начинът. Създайте няколко изображения за рекламите и популяризирайте своя семинар в основните социални мрежи.

 • Стартирайте уебинара

Накрая, стартирайте уебинара и се опитайте да бъдете максимално полезни за вашата аудитория. Ако проспектите ви получат дори само малка полза от вас, ще изградите ценно доверие.

Това означава, че по-вероятно е те да се придържат към вас и в крайна сметка да купуват от вас – което е крайната цел за създаването на вашия списък, нали?

Създаване на имейл списък с тестове

Тестове като начин за създаване на имейл списък

Използване на тестове като начин за създаване на имейл списък

Знаете ли онези популярни тестове на Buzzfeed? Да, онези фантастични глупости с които отлагаме важните задачи, с които не можеш да не се заиграеш. Кой не иска малко почивка за подобни забавления?

Е, готината част е, че те не са само забавление, но са и огромен ресурс за изграждане на списък.

Тестовете определено имат потенциал в дигиталния маркетинг, защото изглеждат твърде подценени за бизнес стойността, която предоставят.

Защо?

На първо място, защото те са просто забавление и това задава положителен, лек тон за вашето първо взаимодействие с вашите клиенти. Всички искаме да разберем по-добре себе си.

Не можем да го избегнем; това е в нашите гени.

Вие си сърфирате в интернет и изведнъж едно тестче ви обещава кратък, бърз и забавен тест за да откриете „Какъв тип предприемач сте?“. Бъдете честни – не бихте ли му хвърлили едно око?

И след като сте захапали тази въдица и сте отговорили на въпросите на теста, не бихте ли дали имейла си, за да узнаете какъв е резултатът?

Така си помислих. Както виждате, това наистина работи чудесно за създаване на имейл списък от нулата.

Има голям брой идеи за съставяне на имейл списъци, от които можете да избирате. Изберете този, който ще намерите най-ефективния за вас, и създайте свой собствен списък!

Но ето ви и готините неща: тестовете ви дават необходимите данни, за да направите и да осигурите персонализирано изживяване за вашите клиенти.

Всички искаме да накараме нашите абонати да се чувстват така, като че ние напълно знаем кои са те и от какво имат нужда. А тестовете са невероятен инструмент за събиране на подходяща и може би дори интимна информация по игрив начин.

По този начин убивате два заека с един куршум, защото не само вземате имейлите им, но и започвате да ги сегментирате, като задавате правилните въпроси.

Как да създадете неустоим тест

 • Изберете тема

Помислете каква аудитория искате да привлечете и изберете темата въз основа на техните основни желания или проблеми.

 • Напишете списък на неустоими въпроси

Никой не иска да попълва скучен тест, нали? Вашата работа е да съставите списъка с въпроси по начин, който да ангажира вашата аудитория и да ви дава мощни данни за нея.

 • Напишете продаващи резултати

Вашите резултати трябва да са толкова смешни или умни, че да е невъзможно за хората да не ги споделят. (Съвет: накарайте хората да се гордеят със себе си!)

Но това не свършва до тук, защото и вие трябва да продадете нещо, нали? След като има дадете резултатите се опитайте да изградите доверие, като дадете на аудиторията си ценни съвети и препоръки, които могат да бъдат свързани с вашите услуги или продукти.

 • Тествайте различни варианти

Направете различни копита и ги тествайте, за да намерите победителя.

 • Проследяване на имейл съобщения с добре дошли

Тъй като тези абонати са в списъка ви само защото са искали да се забавляват, е необходима голяма последователност на обгрижване повече от всякога.

Загрейте ги, изградете доверие, получете друга информация от тях и избягвайте предложенията за продажби за известно време (ако не искате да изгорите веднага своите клиенти).

Създаване на имейл списък с Messenger Chatbots

Чатботове като начин за увеличаване на имейл списъка

Използване на чатботове като начин за увеличаване на имейл списъка

Преди не много време чатботовете бяха новият модерен обект в маркетинговия свят. И с добра причина, тъй като в някои случаи те дават огромни резултати.

Помислете за това: в някои случаи процента на отваряне на съобщенията от ботовете достигат 80% и 90%. Това е наистина забележително, когато мислите за средния процент на отваряне на имейлите.

Освен това, както потвърдиха много хора,които се занимават с електронна търговия, чатботовете могат да дадат голям тласък и на продажбите.

Тази стратегия обаче не е толкова алтернатива на имейла, колкото е допълнение.

Всъщност би било разумно да конвертирате вашите чатбот абонати до абонати в имейл списъка ви.

Как да използвате чатботовете

 • Създайте страница във Facebook

За да използвате ботовете на Messenger, трябва да имате бизнес страница във Facebook. Така че, ако нямате такава, създайте я.

 • Настройте своя бот

Освен ако не сте разработчик, препоръчително е да използвате специфични услуги като Chatfuel или Manychat. Те правят настройването на вашия чатбот лесно.

 • Накарайте хората да коментират и да се абонират

Не можете просто да чакате хората да дойдат при вас.

Пуснете реклама, където молите потребителите да оставят коментар, ако искат да получат привлекателен лийд магнит. След това задайте автоматичен чат и доставете наградата на тези, които са коментирали или са се записали.

 • Преобразуване в абонатите в имейл абонати

Задайте автоматични съобщения, които искат от потенциалните потребители да се абонират за вашия имейл списък.

 • Тествайте, тествайте, тествайте

По принцип трябва да опитате почти всичко, което правите със своя имейл списък, но трябва да експериментирате и да видите какви резултати можете да постигнете.

Използвайте интуицията си и проучете нови начини за използване на този маркетингов канал в синхрон с останалите.

Създаване на имейл списък с имейл курс

Имейл курс като начин за увеличаване на имейл списъка

Използване на имейл курс като начин за записване в имейл списъка

Курсовете по електронна поща може да изглеждат старомодни в сравнение с някои нови тактики за създаване на лийдове … толкова старомодни, че някои от вас може да се чудят дали все още работят. И отговорът е просто: да, работят.

Тази маркетингова тактика не само генерира много нови клиенти всеки ден за много онлайн фирми, но също така обучава клиентите за вашите услуги и ги привиква да получават вашите имейли.

В същото време, в тази последователност от имейли, вие искате потенциалните клиенти да отговорят на някои въпроси, за да съберете данни и да ги квалифицирате за различните си фунии за продажби.

С други думи, курса по електронна поща е една от най-стратегическите части на вашата фуния.

Как да създадете имейл курс

 • Изберете тема

Вашият имейл курс трябва да научи вашите проспекти как да преодолеете някои свои предизвикателства, свързани с вашата ниша, като същевременно ги запознавате с вашето решение и неговите предимства.

 • Задайте цели и измервайте резултатите

Тъй като в имейл курса не можете да сложите твърде много съдържание, не можете да губите ценните си думи за твърде много неща наведнъж.

Не се опитвайте да представите всичките си продукти / пакети / решения; това само ще обърка хората. Вместо това се съсредоточете върху една основна оферта, която да представите на аудиторията си.

 • Напишете имейлите

Сега трябва да изберете колко дълга ще бъде последователността на вашите имейли. Обикновено един имейл курс се състои от 5 до 10 имейла, които ще доставяте веднъж на ден, всеки ден.

Абсолютно трябва да научите хората на нещо ценно – в противен случай те ще мислят, че само са загубили времето си. И между тези различни уроци вие трябва да говорите за продукта (ще постигнете по-големи резултати, ако смесите пряко говорене и намекване).

 • Създайте целева страница

Вашият курс за електронна поща ще има много по-висока възприемана стойност, ако потенциалните потребители се абонират за него чрез добре проектирана целева страница.

Струва си да свършите тази малко допълнителна работа, за да създадете конкретна целева страница, където „продавате“ своя имейл курс. Говорете за ползите, това, което хората ще научат и какви резултати ще постигнат благодарение на вашия имейл курс. Включете някои препоръки за вашия имейл курс, веднага щом имате такива.

 • Популяризирайте го

Поставете връзката към вашия имейл курс на всяка свързана публикация в блога и на стратегически места на вашите сайтове. Освен това поставете социални бутони на целевата страница на имейл курса, за да улесните хората да го споделят.

Тогава можете дори да използвате някакъв платен трафик и да оптимизирате своята целева страница, за да се конвертира по-добре. И накрая, опитайте се да отговорите на въпроси, които вашата целева аудитория задава на форуми като Reddit и Quora, като отговаряте, че имате безплатен ресурс, който може да им помогне.

Създаване на имейл списък с групи във Facebook

Фейсбук групи като начин за увеличаване на имейл списъка

Използвайте Фейсбук групите като начин за увеличаване на имейл списъка

След актуализацията на Facebook преди време, много търговци се втурнаха да изграждат общности, за да получат така търсения „органичен“ обхват.

И страхотният страничен ефект от подобни усилия може да бъде тласък в съставянето на вашия списък.

Можете да поискате имейлите на хората, когато те кандидатстват за присъединяване към вашата група. И ако вашата общност започне да става все по-популярна, ще видите и номерата на списъка ви да растат.

Но не забравяйте, че ще видите страхотни резултати само ако действително се грижите да изградите истинска общност.

Как да изградим печеливша Facebook група

 • Създайте Facebook група.

Това е лесно и не би трябало да имате проблеми с него.

 • Създайте насоки на групата.

Не искате да сте просто друга безполезна група, пълна със спам и негативни хора, нали? Създайте насоки, които всички да спазват, за да осигурите безопасно място за всеки да задава въпроси и да изгражда отношения.

 • Установете правила и следете за тяхното спазване

Ако не контролирате разговора, някой друг ще го контролира вместо вас. Хората лесно се разстройват от другите, особено по интернет, и вашите правила могат лесно да бъдат нарушени, ако не следите какво става.

Поради тази причина една общност винаги се нуждае от поне един модератор, независимо дали сте вие ​​или някой друг.

Изтривайте публикации, които нарушават правилата и се опитайте да се справите с чувствителни проблеми, като използвате лични съобщения.

 • Ръководете своите последователи

Посетителите ще задават всякакви въпроси относно фокуса на вашата група. И вашата роля е да ги свържете с полезно съдържание във вашия блог, услуги, които предоставяте, и други потребители в групата, които могат да им помогнат.

Затова модераторът или мениджърът на общността е задължителен за големите групи.

 • Бъдете търпеливи

Всичко, което си заслужава, отнема време. Това може да изглежда доста очевидно, но сме склонни да го забравяме.

Пазете общността безопасно, позитивно и полезно пространство и то определено ще процъфтява с течение на времето.

Заключение

Сигурна съм, че вече прилагате някои от тези стратегии за изграждане на имейл списък, докато други от тях може да са нови за вас. Може би се чувствате малко претоварени.

Не се притеснявайте; започнете с прилагането само на една стратегия и проследявайте резултатите. След това добавете друга стратегия към маркетинговите си усилия.

Продължете да наблюдавате резултатите, за да видите как работи най-новото допълнение за вас.

Няма нужда да ги прилагате всички, разбира се.

Всъщност, би било по-добре да се задълбочите само в някои от тях за известно време.

И накрая, винаги е добра идея да разгледате какво правят най-добрите играчи във вашата индустрия, включително техните усилия за изграждане на списък.

Вижте как те прилагат тези стратегии, за да намерите малко вдъхновение и помислете как да се разграничите и да се откроите.

Междувременно защо не ни кажете какви стратегии за съставяне на списъци сте използвали в коментарите. Да поговорим за това!

А ако имате нужда от помощ при изграждането на вашия имейл списък, изпратете ни запитване във формуляра за контакт , изпратете ни бърз имейл или вижте какво предлагаме в Магазин за съдържание.

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 34

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This