fbpx
4.9
(38)

Правите ли аутсорсинг на статии за вашия блог?

Представете си подобна ситуация. Имате дълъг списък със задачи и всяка от тях е изключително важна за вашия бизнес.

Постоянно жонглирате със срещи, телефонни разговори, служители, финанси, конфликти…

Правите това всеки ден в продължение на 7, 8, 9, часа … или дори повече!

Един ден, 2 дни, 3 дни …

И изведнъж в края на седмицата си спомняте, че трябва да публикувате нещо в блога си.

Звучи ли ви познато?

Ако това резонира с вас, трябва да започнете да мислите как бихте могли да направите аутсорсинг на статиите за вашия блог.

Свежото страхотно съдържание не е нещо, което можете просто да пропуснете.

Защо?

Защото това би означавало загуба на потенциални клиенти, което е загуба на пари!

Нека да ви обясня. Ако не взаимодействате непрекъснато с вашите читатели и потенциални клиенти, те няма да се върнат на вашия сайт.

Един от най-добрите начини за ангажиране на потребителите е чрез блогинг и споделяне на уеб съдържание, което те искат да четат.

Нека да ви успокоя.

Вие вие не сте единственият, който се сблъсква с тези предизвикателства.

Според Content marketing institute създаването на съдържание е маркетинговата дейност в B2B сегмента, на която най-често се прави аутсорсинг.

5 сигнала, че трябва да прибегнете до аутсорсинг на статии

Има някои знаци, които са сигнал за вас, че трябва да наемете професионални писатели или създатели на съдържание. Задайте си следните въпроси:

 • Често ли пропускате сроковете си за публикуване?
 • Дали съществуващото ви съдържание е спряло да ангажира посетителите на вашия сайт?
 • Статиите на вашия сайт класират ли се лошо в резултатите от търсачките?
 • Трудно ли е да намерите време за писане?
 • Просто не харесвате писането?

Ако сте отговорили с „да“ на някои или всички от тях, значи е крайно време да намерите автори на статии и съдържание.

Нормално е някой друг да пише за вас информационни статии и блог публикации. Не всеки може да пише и писането не е нещо, на което всички се наслаждават.

Някои хора наистина обичат да пишат, така че защо да не използвате силните страни на тези хора – особено когато управлявате бизнес!

Със сигурност имате достатъчно ваши задачи за свършване, така че аутсорсинг на вашите статии на агенция за съдържание и маркетинг или фрийлансъри е интелигентно бизнес решение.

Ако го направите правилно, това може да бъде от голяма полза както за вас, така и за вашите клиенти..

4 неща, които да не правите, когато правите аутсорсинг на статии

Има много истории на ужасите за аутсорсинга в бизнеса.

Когато става въпрос за аутсорсинг на маркетинг на съдържание, хората и от двете страни са имали опит, който не е бил толкова добър за тях.

След като решите, че имате нужда от писател, е важно да разберете нещата, които не трябва да правите.

 • Не наемайте писатели на статии твърде бързо. Ако бързате, може да се окажете с някой, който не отговаря на това, което наистина търсите.
 • Не продължавайте напред и не наемайте писател, без първо да имате стратегия за намиране на подходящия. Трябва да определите ясно нуждите си, преди да започнете търсенето.
 • Не избирайте автоматично най-евтината опция. Ако услугата на някой е най-евтината, вероятно има причина.
 • Не си смятайте стотинките, когато плащате за аутсорсинг на статии. Това е много важна част от вашия бранд и вашата компания. Имате нужда от висококачествен маркетинг за съдържание, ако искате да разширите бизнеса си.

Как да правите аутсорсинг на статии и съдържание, без да излагате на риск своите бизнес цели?

Независимо дали в миналото сте се опитвали да възложите писане на статии или за първи път мислите за това, ще искате да сте сигурни, че защитавате целите на вашия бизнес по време на целия процес.

За да намерите някои страхотни автори на съдържание, има някои неща, които трябва да имате предвид и някои полезни указания, които да следвате:

 • Уверете се, че сте конкретни и ясни за това, от което се нуждаете; включете всички подходящи подробности.
 • Създайте отворена линия на комуникация.
 • Бъдете много ясни каква е стратегията ви за съдържание и общувайте честно с всякаква обратна връзка, която можете да дадете.
 • Определете бюджета си, така че вие ​​и писателят да знаете за каква сума става въпрос.
 • Задайте крайни срокове и се уверете, че сте наясно с тях от началото, защото трябва да сте сигурни, че наемате някой, който може да ги изпълни.
 • Прегледайте авторите, преди да решите да ги наемете.
 • Потърсете опитни писатели с типа опит на писане на статия, който отговаря на вашите конкретни нужди.
 • Изисквайте бъдещия писател да ви предостави предварителни образци и направете тест да проверите уменията му, за да прецените дали неговите способности отговарят на вашите нужди.

За съжаление, не винаги можете просто да вярвате на думите на хората. Добре е да изискате писателя да ви докаже, че е експерт в работата.

Това е вашият бизнес и сте вложили времето, парите и упоритата си работа в неговото създаване и израстване.

Защитете инвестицията си, като видите какво може да предложи на вашия бизнес всеки потенциален кандидат, преди да наемете някой от тях.

Намиране на добри писатели за възлагане на писане на статии

След като имате стратегията си за писане на съдържание, тогава е време да започнете активно да търсите квалифицирани автори за писане на статии.

Има безброй истории за успех на хора и фирми, които са постигнали популярност чрез аутсорсинг на съдържание.

Съставих списък със съвети за аутсорсинг на статии от компании, които вече се възползват от наемането на други, които да се справят с писането им. Тези съвети със сигурност ще ви помогнат да намерите компетентни, опитни автори на статии, които да ви помогнат с нуждите за онлайн писане на вашия бизнес.

 1. Разберете важността на добрата комуникация между бизнеса и неговите писатели.
 2. Погледнете начина, по който предоставяте инструкции на писателите си. Колкото по-ясен сте, толкова по-добре.
 3. Дайте толкова подробности, колкото е необходимо, за да предадете на аудиторията си какво искате да постигнете. Включете подробности за това коя е вашата целева аудитория.
 4. Бъдете подробни и конкретни, но не налагайте твърде много ограничения.
 5. Определете различно очакванията си, когато работите с различни видове писатели. Трябва по различен начин да определите и комуникирате вашите очаквания и изисквания, когато става дума за фрийлансър или за агенция.
 6. Дайте бонус на писателите си, когато те вършат отлична работа.
 7. Разберете, че различните индустрии изискват различни умения за писане. Наемете писатели с набори от умения, които отговарят на нуждите на вашата индустрия.
 8. Не правете грешка, като мислите, че редактирането няма да бъде част от процеса на писане. Особено в началото ще трябва да направите няколко редакции върху работата на вашите писатели. Разберете, че това, което идва, трябва да се разглежда като чернова. Направете необходимите редакции, след което общувайте с писателя какво може да бъде направено по различен начин за бъдещи задачи. Ще развиете добри работни отношения с писателя, който от своя страна ще създаде произведения, които са все по-близки и по-близки до стила, който съответства на визията на вашата компания.

Преминете към онлайн услуги за аутсорсинг на статии

Намирането и наемането на автори на статии онлайн е много работа, ако го правите сами и правилно. Процесът отнема много време, а времето вероятно ви е ценно – както казахме, една от основните причини да наемете външни писатели е да освободите част от времето си!

Вероятно е, ако четете тази статия за това как успешно да възложите аутсорсинг, нямате време сами да наблюдавате процеса на писане на статията.

Ако това е така, вместо да намерите, тествате, наемате и управлявате единични автори на свободна практика, има и друга опция, която можете да опитате.

Можете да използвате агенция за аутсорсинг на съдържание, за да намерите писатели, които да съответстват на това, което търсите. Тези агенции поемат цялата работа по създаването на съдържание вместо вас.

Те вече са пресяли стотици или дори хиляди писатели, за да намерят тези, които ще ги направят най-добрата агенция за писане на съдържание.

Всичко, което трябва да направите, е да им предоставите подробности за това, което искате. След това те ще поемат на работатата и ще ви намерят перфектно съответстващия автор за вас..

Ако тръгнете по този път, можете да бъдете сигурни, че процесът на подбор вече се е състоял и писателите, които получавате, са опитни и добре запознати с нуждите на вашата индустрия.

Тези компании могат дори да предоставят услуги за редактиране и коригиране на статии и оптимизиране за търсачките, така че вашите статии да бъдат излъскани и готови да привлекат нови клиенти.

Бележка под линия

Бележката под линия е следната: понякога просто нямате време да напишете съдържанието на уебсайта, което ви е необходимо, за да гарантирате, че вашият бизнес продължава да генерира потенциални клиенти. Няма защо да се чувствате зле или да се стресирате.

Има помощ за вас под формата на аутсорсинг на статии и съдържание. Нормално е ако си мислите: „Имам нужда от писател.“ Не е нужно да правите всичко.

Има много добри писатели на статии, които могат да ви помогнат да изведете бизнеса си на следващо ниво, като ви предоставят умело изработен маркетинг за съдържание.

Има и много услуги за аутсорсинг на съдържание, които можете да ангажирате, което допълнително ще намали количеството работа, която трябва да вложите, за да намерите добри писатели.

Трябва да сте сигурни, че сте внимателни за това, кого в крайна сметка наемате за вашите нужди от съдържание. Неразумно е просто да наемете всеки писател, който казва, че може да свърши работата, но не предоставя доказателства, които да подкрепят твърдението му.

Не започвайте да търсите автори, докато не решите как изглежда вашата маркетингова стратегия за съдържание. Трябва да имате добре разработен план. Също така трябва да сте сигурни, че знаете колко искате да похарчите за писане на статия.

И в същия ред на мисли, трябва да разберете, че писането на качествено съдържание струва пари. Не наемайте най-евтината услуга или писател на свободна практика, който можете да намерите.

Има причина хората да казват „получавате това, за което плащате.“ Писането на съдържание е твърде важно в днешния свят на онлайн проучванията и пазаруване в интернет, за да не му обърнем внимание. Намерете някое друго място във вашия бизнес, откъдето можете да спестите пари, от място, което няма да навреди на растежа на бизнеса ви.

Заключение

Аутсорсингът на статии и съдържание може да бъде страшен, особено ако сте минали през това и преди това и се е превърнало в кошмар (което е твърде често).

Може да си мислите: „Никога не трябваше да го правя.“ Може да ви е трудно да се доверите на някой друг и да решите да напишете всичко сами.

Но истината е че, освен ако не сте човек, който просто обича да пише и можете да намерите време да го правите редовно, да решите сами да напишете цялото си маркетингово съдържание, обикновено не е добро решение.

Много вероятно е да имате много дейности в списъка си със задачи. Добавете и писането отгоре на това, което вече правите, и може да се окаже, че имате цяла втора работа на пълен работен ден. Писателите правят кариери от това, което правят – поне такъв е случаят, когато се прави правилно.

Не позволявайте страхът от друга ужасна ситуация с аутсорсинг да ви попречи да вземете най-изгодното решение за вашия бизнес. Правилният аутсорсинг на статии и съдържание ще се окаже огромен тласък на растежа за бизнеса, ви като същевременно ви освобождава от натиск.

Информацията, която включих в тази статия, има за цел да помогне и да даде насоки за компании, които се стремят да повишат ефективността на своя маркетинг за съдържание онлайн.

Ако сте намерили информацията за полезна, моля, споделете я. Също така, ако имате нещо да добавите ще се радвам да оставите коментар по-долу.

Комуникацията е ключова, така че обратната връзка винаги е добре дошла!

Търсите подходящия екип, който да ви помогне да създадете своето съдържание? Говорете с нас, за да научите повече за нашите услуги за съдържание!

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 38

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This