fbpx
4.9
(25)

Ако управлявате сайт за електронна търговия, където продавате неща онлайн, знаете колко е важен копирайтингът на описанието на вашия продукт.

За съжаление, много търговци пропускат това, когато става въпрос за изработване на описания на продукти, които всъщност продават и възвръщат инвестицията си в тяхното копи.

Ако мислите за описанието на продукта обективно, става ясно, че то е първият опит, който клиентите имат с вашия продукт или услуга.

Ако клиентът може да вземе вашия продукт и да го почувства лично е едно, но ако трябва само да чете за него в уебсайта, дори и да има снимки – е съвсем друго.

Когато се случи магията на невероятно доброто копие на описанието на продукта, това е като Светия Граал на онлайн съдържанието – посетителят чете и купува, отново и отново. Вашата инвестиция се връща 100 пъти.

Ако се интересувате от това да научите как да направите описанията на своите продукти и да увеличите както тяхното SEO, така и привлекателността за клиентите, прочетете нататък!

🙄👩‍💻Ако се интересувате как да напишете описанията на своите продукти и да увеличите както тяхното SEO, така и привлекателността на продуктите за клиентите, прочетете нататък! Кликни и сподели в Twitter

5 типични грешки при копирайтинг на описания на продукти, които никога не трябва да правите

Въпреки че описанията на продуктите могат да изглеждат прости, те са някои от най-често срещаните текстове, които търговците объркват.

Ето петте най-често срещани грешки, които новите и опитните търговци са склонни да правят, когато правят копирайтинг на описания на продукти:

1. Да напишете банално и скучно копи

Ако се замислите, описанията на продуктите имат за цел да въодушевят хората относно вашите продукти, така че те да нямат търпение да ги вземат.

Копи, което не вълнува, няма да вдъхнови хората да купуват. Ако сте твърде скучни или банални, бързо ще отегчите хората. Най-добрите описания на продукти включват известна степен на ентусиазъм и спешност, което кара хората да искат да купуват вашите продукти веднага.

Въпреки че това не означава, че трябва да сте прекалено продаващи. Но може да се каже, че да се вълнувате от продукта си и да го показвате чрез описанията си е отлична идея.

2. Да не предоставяте достатъчно информация

Ако клиентът не може да вземе вашия продукт в ръце, да го опита го и го усети, е важно да му предоставите максимално много информация, която му е необходима, за да вземе своето решение за покупка.

За съжаление, една от най-често срещаните грешки, които маркетолозите правят, е да предлагат минимум информация в своите описания.

Ако погледнете някои големи уебсайтове за дрехи като Bergfreunde.eu, ще видите примери за подробни, задълбочени описания на продуктите, които не оставят нищо на въображението.

Вместо да предоставят шаблонно, текстово описание на продуктите, тези компании предлагат изображения, видеоклипове и измервания, както видеоклипове в реалния живот на своите модели, така че хората да получат представа как да оразмерят дрехите, които купуват. Следвайте този модел, за да направите описанията на вашите продукти възможно най-ценни.

3. Да пишете небрежно

Един от смъртните грехове на писането онлайн, включително на описания на продукти, е да пишете небрежно, граматически неправилно и да не спазвате правописните норми на езика.

Тъй като описанията на продуктите не са толкова бляскави, колкото другите форми на съдържание, като блоговете или социални медии, тяхната важност често се подценява.. Това е опасна грешка, тъй като описанията на продуктите са едни от най-критичните точки на вашия уебсайт. Правилния или неправилен копирайтинг на описания на продукти може да направи или разруши вашата продажба.

Ако ги пренебрегвете вие рискувате да създадете лошо съдържание, което отчуждава клиентите ви и дори може да ви струва продажбите.

Отнасяйте се към описанията на вашите продукти като форма на съдържание с висок приоритет. Направете чернова и след това се върнете, за да ги пренапишете и редактирате. Колкото повече внимание отделяте на описанията на вашите продукти, толкова по-добри ще се окажат те в крайна сметка.

4. Да не включвате всички критични подробности

Като общо правило, описанието на продукта не е мястото да се предполага, че клиентите ви знаят нещо за вашия продукт.

Вместо това е мястото, където да им предоставите цялата информация, която им е необходима, за да се обучават за вашите продукти, стоки или услуга.

Предоставете толкова информация, колкото имате за продукта, включително основната информация. Например, ако сте компания, която продава бебешки раници, може да предоставите информация за раниците за бебета и как различни жени от различни култури ги носят.

От там можете да преминете към материала на вашите бебешки раници, различните и възможности за носене и колко тегло могат спокойно да носят. Въпреки че повечето търговци приемат, че този вид информация е прекомерна, важно е да помагате на клиентите да се информират на всеки етап.

4 типични грешки при копирайтинг на описания на продукти, които никога не трябва да правите

4 типични грешки при копирайтинг на описания на продукти, които никога не трябва да правите

Как да направите копирайтинг на описания на продукти, който продава: 6 съвета за действие

Независимо дали сте нова компания за електронна търговия и току що сте започнали, или искате да подобрите съществуващите си описания на продуктите, тези указания ще ви помогнат.

1. Знайте своята аудитория

Първата и най-критична стъпка във всяко добро писане е да знаете с кого говорите. Трябва да разберете аудиторията за всяко описание на продукта, преди да го напишете.

Кой ще купува този продукт? Майка с малко дете ли е? Човек, който търси евтини решения за почистване? Тийнейджър ли е?

Да знаете отговорите на тези въпроси ще ви позволи да насочите съответно описанията на вашите продукти и да гарантирате, че всяко написано от вас описание говори директно на клиентите, които ще се интересуват от продукта.

2. Бъдете подробни

Както разгледахме по-горе, колкото по-пълни са описанията на вашите продукти, толкова по-добре. Имайте предвид обаче, че има правилен начин и грешен начин да бъдете изчерпателни. Помислете за един от най-важните уроци за продажбата на каквото и да е: “Не говори за характеристиките, говори за ползите.” Това се отнася за описанията на вашите продукти, точно както се отнася за всяка друга форма на онлайн съдържание. Вместо да казвате на клиентите си какво прави вашият продукт, кажете им как ще им помогне.

Как ще направи живота им по-добър? Кои проблеми би решил за тях? Отличен начин да се гарантира, че предлагате изчерпателен списък на предимствата е да започнете с записването на всички неща, които правят вашия продукт уникален, преди да напишете описанието на вашия продукт. Това ще ви помогне да покриете всички точки и да бъдете максимално убедителни за вашите читатели.

3. Пишете така, както говорите

Много брандове имат грешна представа относно описанията на продуктите. Въпреки че е вярно, че те трябва да бъдат професионални и информативни, те също трябва да отразяват вътрешната същност на вашия бранд.

Поемете вдъхновение и влейте своя глас във всички описания на продуктите, които пишете. Това ще ви помогне да ги направите достъпни и релаксиращи и ще попречи на аудиторията ви да се отегчава.

4. Направете ги сканируеми

В наши дни хората не четат много неща от началото до края. Това важи и за описанията на продуктите, точно както за публикациите в блогове и други форми на съдържание.

Като имате това предвид, трябва да направите описанието на вашия продукт да се сканира лесно.

Това включва използване на форматиране, за да се подчертаят критични подробности за вашия продукт, като се използват удебелени заглавия и подзаглавия и се раздели описанието на продукта на секции като “Функции“ и „Съвместимост” и прочие.

5. Оптимизирайте вашия текст за убедителност

Най-убедителният текст се фокусира повече върху клиента, отколкото върху продукта. За да внесете това в описанията на вашите продукти, използвайте думата “вие”, “ваш” по-често. Това показва, че цените и разбирате клиентите си.

Подходящо е също да запазите думите на описанията на вашите продукти прости, като избягвате жаргона, прамахнете общите фрази и клишетата и заместите слабите думи с по-конкретни. След като направите всичко това, прочетете своето копие от гледната точка на клиента. Описанието на продукта кара ли ви да искате да го купите? Ако не, какво можете да направите, за да го направите по-завладяващо?

6. Оптимизирайте целия си копирайтинг на описания на продукти за SEO

Не на последно място, вие искате да оптимизирате съдържанието си за SEO. Един от най-добрите начини да направите това е да използвате ключовите си фрази в заглавието, подзаглавието и в копието на тялото на съдържанието си. Точно както бихте направили с всеки друг тип текст, не забравяйте да запазите включването на ключовите си думи естествено и да не прекалявате.

Копирайтинг на описания на продукти, който продава: 6 съвета за действие

Копирайтинг на описания на продукти, който продава: 6 съвета за действие

Направете магията да се случи с подробни, забавни, брандирани описания на продуктите

Създаването на неустоимо копие на описанието на продукт понякога може да изглежда като чудо.

Вземете вдъхновение от нашите съвети и знайте, че по същество описанията на продуктите са формулен тип съдържание, което всеки може да научи.

Повечето от грешките, направени при описанието на продуктите, са прости: сух език, липса на детайли, фокус върху компанията, а не към потребителя, концентриране върху функциите, а не върху ползите и т.н. Всичко това може да се поправи с известно внимание и време.

Колкото повече разбирате кое прави добрия копирайтинг на описания на продукти, толкова по-лесно ще бъде да гарантирате, че вашите ще са както трябва.

Нуждаете се от помощ при писането на описания на продуктите, които карат вашите артикули да летят от рафтовете?

Вижте нашата услуга за копирайтинг на описание на продукти още днес!

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 25

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This