fbpx
5
(3)

Най-накрая е тук – голямото пускане на новата ви модна линия. Прекарахте безброй часове, работейки по нея и настъпи времето да я споделите със света. Не можете да бъдете по-развълнувани. За да покажете цялата си упорита работа на света, решавате да научите как да пишете съобщение за пресата за модна марка. Единственият проблем е, че никога преди не сте го правили.

За щастие тази следваща стъпка не е толкова трудна, колкото може да ви изглежда.

Днес ще ви преведа през процеса на това как да напишете съобщение за пресата за модна марка и се надявам, че тези прости съвети ще ви помогнат и вие да започнете да пишете свои собствени съобщения за пресата, преди да се усетите.

Как да напиша съобщение за пресата за модна марка - 5 полезни съвета и пример

Как да напиша съобщение за пресата за модна марка – 5 полезни съвета и пример

Научете как да пишете съобщение за пресата за модна марка: с 5 лесни съвета и пример – в новата статия в блога за маркетинг, съдържание и копирайтинг със @StoikaT Кликни и сподели в Twitter

Когато сте вложили хиляди часове в пускането на нова модна колекция, просто да се надявате, че някой ще забележи, че сте я пуснали не е достатъчно. Професионалния копирайтинг за моден бранд на вашите маркетингови материали ще ви помогне да изпъкнете пред аудиторията. А прессъобщението, което изпратите до медии, блогъри, журналисти и модни редактори, ще ви помогне да получите разпространение и по-голяма публичност.

Трябва да положите съгласувани усилия за разпространение на информацията, а професионалното съобщение за пресата е един от най-добрите начини да си гарантирате, че вашият голям старт ще попадне пред очите на модните редактори и блогъри.

Макар че да се научите как да пишете съобщение за пресата може да ви се стори трудно, заслужава си да си гарантирате, че голямото ви стартиране ще премине без проблеми.

Прессъобщение за моден бранд

Как да напиша прессъобщение за моден бранд? По-лесно е, отколкото изглежда.

Как да напиша съобщение за пресата за модна марка: 5 полезни съвета и пример

Прессъобщението за модна марка е различно от обикновения копирайтинг или прессъобщение за издаване на албум или нов продукт. За да представите съобщението си за пресата, следвайте тези най-важни съвети:

1. Бъдете възможно най-конкретни.

Що се отнася до вашето съобщение за пресата, конкретността е най-добрият ви приятел. Трябва да кажете на хората какво точно е вълнуващото за модния ви старт и защо те трябва да му обърнат внимание.

Имайте предвид, че в рамките на вашето съобщение за пресата разговаряте с редактори на съдържание, ръководители на връзки с обществеността и сътрудници на редакции в различни медии и всеки от тях иска да знае защо точно избирането на вашето прессъобщение е добра идея за него. Колкото по-конкретни сте, толкова повече можете да ги убедите.

Като имате това предвид, не забравяйте да отговорите на Къде?, Кога?, Как?, Защо? и Кой? – въпросите относно новото ви стартиране. Дайте някои подробности за вдъхновението за линията и как е възникнала. Кажете на читателите си къде могат да я намерят и къде ще дебютира първо.

Освен че дава на хората нещо, за което да се вълнуват, това ниво на специфичност улеснява журналистите и други специалисти по съдържание да подбират лесно съответните части от вашето прессъобщение и да ги споделят с обществеността. Когато им помагате по-лесно и без много да мислят да си свършат работата, вие ги улеснявате и има по-голяма вероятност те да харесат повече и да публикуват вашето събитие.

Осигурете подрбности и конкретност, когато пишете съобщение за пресата за модна марка

Осигурете подрбности и конкретност, когато пишете съобщение за пресата за модна марка

2. Предоставете ясни и приложими подробности и снимки.

За да успеете с вашето прессъобщение, то трябва да бъде ясно и приложимо на всеки етап. Това означава, че ще трябва да отговорите на точни въпроси относно това къде ще се случи вашето стартиране и защо това има значение за хората.

Също така трябва да помислите за добавяне на изображения към прессъобщението си, за да подчертаете по-нататък вашата гледна точка и да го направите по-вълнуващо за хората.

Тъй като модата е силно визуална индустрия, изображенията във вашето съобщение за пресата може да помогне да привлече вниманието на читателя и да го задържи през цялото време.

Също ще подпомогнете редактора, когато публикува, за да не се налага той да търси снимки. Освен това снимките, които публикува, ще бъдат точно и конкретно подбрани от вас.

Предоставете снимки, когато пишете медийно съобщение за вашата модна марка

Предоставете снимки, когато пишете медийно съобщение за вашата модна марка, за да улесните редакторите и за да имате ви повече контрол над избора на снимки, които те ще публикуват.

3. Предоставете цялата необходима информация във вашето съобщение за пресата.

За да намерят журналистите, редакторите и блогърите вашето съобщение за полезно, то трябва да предостави възможно най-много подробности, за да не се налага те да търсят допълнителна информация.

В сферата на модата тази богата на детайли структура трябва да включва информация за това кой е бранда, който пуска продукта, сезона, за който е предназначена колекцията, кога ще се случи стартирането и къде. Също някои подробности за цветове и стил. А също и кратък цитат на дизайнера, който може да бъде включен.

Само след като направите всичко това, вие трябва да се потопите във вашето „защо“. Във всяко съобщение за пресата ще трябва да включите всичката най-важна информация накратко и сбито, така че журналистите да имат по-лесен достъп.

Това им помага да видят и да имат под ръка най-подходящата информация и да продължат да четат, вместо да се налага да прелистват много ненужна информация, за да намерят вашите ключови точки.

В допълнение към улесняването на журналистите, попълването на вашето прессъобщение със съответна информация може да го направи по-полезно за читатели от всички сфери на живота, тъй като читателите, които не могат да намерят това, което търсят (например мястото на вашето представяне) вероятно ще спрат да четат и няма да го търсят.

4. Включете стандартизиран блок с информация.

Това е стандартизирана информация за това кой е бранда, какво прави и къде хората могат да се свържат с него. Предназначен е за редактори и журналисти и улеснява рабтата им.

За да покажете, че мислите за журналистите, които четат вашето съобщение за пресата, включете този блок в края на съобщението за пресата. Той включва кратка информация за вашата марка, информация за контакт, телефонен номер и имейл адрес . Това ще улесни комуникацията със заинтересованите страни и може да се използва и в бъдеще в медиите за представяне на вашата марка и компания.

5. Направете го визуално.

Визуално вълнуващите прессъобщения се представят най-добре, особено в модната индустрия.

Като имате това предвид, включете най-доброто изображение в горната част на вашето съобщение за пресата и изложете съобщението за пресата по начин, който ще позволи лесното му усвояване от журналисти и други специалисти по съдържание. Това не само ще направи вашето прессъобщение по-вълнуващо за преглед, но и ще се отрази положително на вашата марка.

Съобщение за пресата за модна марка – какво да правите и какво да не правите, когато пишете прессъобщение

Напишете най-доброто съобщение за пресата в живота си, като следвате тези неща, които трябва и не трябва да правите:

Какво да правите…

  • Говорете директно с вашата целева аудитория;
  • Бъдете конкретни;
  • Включете подходящи визуални ефекти, за да направите документа си по-интересен;
  • Разпространете съобщението си за пресата чрез местни информационни агенции и медии.
  • Изтеглете примерно прессъобщение и го използвайте структурата му като щаблон, за да нашишете своето.

Какво да не правите…

  • Не прекалявайте с графика, шрифтове и цветове;
  • Не забравяйте да включите съответната информация за контакт;
  • Не забравяйте да попълните в долната част на прессъобщението най-важните подробности за контакт.

Писането на съобщения за пресата за модна марка е лесно

Да се научите да пишете съобщение за пресата за нова колекция на модна марка може да изглежда трудно, но следването на това просто ръководство може да ви помогне да го направите както трябва, като започнете сега.

Когато напишете кратко, интересно и завладяващо съобщение за пресата, ще бъдете възнаградени с повишено внимание от страна на медиите за старта на модната ви линия и ще получите повече място в съзнанието на целевите модни редактори и блогъри.

Нуждаете се от професионална помощ за вашето съобщение за пресата? Нашият екип може да ви помогне! Пишем прессъобщения за всички индустрии и сфери.

Свържете се с нас

Може ли съобщението за пресата да популяризира вашия бранд?

Вземи професионално написано прессъобщение и улесни работата си сега.

Пишем прессъъобщения за всички индустрии и браншове.

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This