fbpx
4.3
(22)

Независимо дали сте имейл маркетолог и искате вашите кампании надеждно да се получават всеки път във входящите пощенски кутии на вашите абонати или сте получател на имейли, който иска да си гарантира, че любимите ви имейли не отиват в кошчето, трябва да разберете как да добавите имейл адреси във вашия ”Безопасен списък”.

В наши дни, когато имейл клиенти като Gmail създават раздели, за да сортират автоматично вашата пощенска кутия, безопасният списък с любимите ви имейл адреси става по-важен от всякога за всеки, който използва имейл – което означава почти всеки човек.

Някога да сте чакали имейл, да сте се разочаровали, когато не сте могли да го намерите, само за да разберете, че той се е сортирал в грешен раздел? Въпреки че имейл клиентите преработват често своите алгоритми и използват изкуствен интелект, за да подобряват постоянно функцията на своите раздели, те не работят перфектно. Точно там идват на ред на списъците с безопасни имейли.

За маркетолозите добавянето на имейл адреса, който използват за имейл маркетинг, в безопасния списък на получателите, може да означава разликата между упоритата ви работа, изчезваща в невидимия ъгъл на входящата поща на абонатите или получаване на резултати.

От която и страна да попадате в тази ситуация – независимо дали изпращате или получавате имейли – да знаете как да добавите списък с любимите си имейл адреси е удобен хак за входяща поща, който ще направи вашата поща по-ефективна.

А кой не се нуждае от това?

Какво е списък с безопасни имейли?

За да добавите списък с имейли в безопасния списък, това означава, че ги добавяте към списъка си с одобрени податели. Това казва на вашия имейл клиент, че познавате този изпращач и му се доверявате, което ще запази имейлите от този контакт в горната част на вашата пощенска кутия и извън папката с боклук и спам.

Разбирането на най-добрите практики за безопасни списъци с електронна поща може да бъде полезно както за маркетолозите, така и за абонатите на електронна поща, тъй като ще повиши ефективността на входящата поща на всеки.

От друга страна, черният имейл списък наистина е важен само за имейл маркетолозите. Вашият сървър или домейн могат да влязат в черния списък, когато рейтингът ви на изпращач спадне толкова много, че доставчиците на интернет услуги смятат, че сте спам. Ако попаднете в черен имейл списък, вашият имейл ще бъде маркиран от спам филтри и съобщението ви изобщо няма да стигне до вашите абонати.

Защо вие и вашите абонати трябва да използвате добавянето в безопасни имейл списъци?

Не се страхувайте да поискате от абонатите си да включат в безопасния си списък имейл адреса ви. Множество хора дори не осъзнават, че имат тази възмжност, а отправянето на приятелска молба – която дори да включва връзка към тези инструкции – може да позиционира вашият бранд като полезен.

Ето няколко причини, поради които трябва да направите директно предложение за абонатите си да включат в безопасния списък имейл адреса ви във вашия имейл за добре дошли:

  • Безопасният списък води до подобрена доставка.
  • Вашите абонати няма да пропуснат имейли. В крайна сметка те се абонират за имейл бюлетина ви, защото знаят, че доставяте стойност направо във входящата им поща и не искат да го пропуснат.
  • Вашите имейли ще се влизат във входящата поща всеки път. Повече виждания на вашия имейл означава по-добри резултати за вашите имейл маркетингови кампании.

Вижте този пример от Scott’s Cheap Flights. Този приветствен имейл не само изисква абонатите да добавят имейл адреса в безопасния списък. Ще видите, че всъщност не използват термина “безопасен” списък , а използват по-универсален език. Този имейл също ясно определя кой имейл адрес ще бъде добавен към списъка с контакти на абонатите и дори включва връзка към инструкции как да го направят.

Включването в безопасния списък е прост начин да се уверите, че правите възможно най-много, за да получават вашите абонати имейлите ви. След цялата работа, която влагате в създаването на ефективни имейл кампании, защо да не предприемете тази последна стъпка за подобряване на вашите маркетингови показатели за имейл маркетинг?

Как да добавите имейл адреси в безопасния списък?

Безопасният списък е бърза и еднократна задача, която да гарантира, че изпращачът на имейл ще бъде добавен към адресната книга на получателя или списъка с безопасни изпращачи.

Обикновено всичко, което трябва да направите, е да отворите имейл съобщението и да потвърдите, че на подателя може да се вярва:

AOL Mail

Ето прости инструкции как да гарантираме, че бъдещите имейли ще бъдат доставени направо във входящата поща в някои от най-популярните имейл клиенти:

Apple Mail (OS X и iOS устройства)

Както Apple Mail на OSX, така и Mail на iOS устройства имат подобен процес за добавяне на изпращачи в Contacts. Избирайки от имейл или Отговор към имейл съобщение, можете да изберете „Добавяне към контакти“ или „Добавяне към VIP“.

Apple Mail 6

Предимството на „Добавяне към VIP“ е, че бъдещите имейли от този подател ще бъдат добавени към специална VIP пощенска кутия в iOS Mail.

Outlook 20XX

Когато отваряте имейл от подател, трябва да се появи предупреждение в заглавката на съобщението „Кликнете тук, за да изтеглите изображенията…“. Кликнете върху това и изберете „Добавяне на изпращача към списъка за безопасни податели:“

След отваряне на имейл съобщение, трябва да се появи предупредително съобщение с надпис „Части от това съобщение са блокирани заради ваша безопасност.“ Под това щракнете върху връзката с „Вярвам на sender@theirdomain.com. Винаги да се показва съдържание: “

Outlook.com

Yahoo! Mail

Когато отваряте имейл съобщение, символ „+“ трябва да се показва до От: и името на изпращача. Изберете това и трябва да се появи изскачащ прозорец „Добавяне към контакти“. Изберете „Запазване:“

Yahoo! Mail

Gmail (уеб поща и мобилни устройства)

Получаването на всички бъдещи имейли от подател да се показват в раздела „Основно“ (вместо „Промоции“ или другаде) е бърз процес в две стъпки.

Първо, плъзнете и пуснете имейл съобщението под раздела, в който е подадено в момента, в раздела “Primary“:

Gmail

След като приключите, ще се появи предупреждение за съобщение с „Този ​​разговор е преместен в Primary. Да направя ли това за всички бъдещи съобщения от sender@theirdomain.com? “ Изберете „Да“ Gmail

Gmail на мобилни устройства не предоставя начин за приоритизиране на съобщенията. Докосването на „Показване на изображения“, а след това „Винаги показване на изображения от подателя“ ще гарантира, че изображенията винаги се показват във входящата кутия:

Gmail for iOS

Android (клиент по подразбиране)

На устройства с Android отворете имейл съобщението и докоснете снимката на подателя, която се показва преди съобщението. Докоснете „Добавяне към контакти“.

Windows Live Desktop

След отваряне на имейл съобщение в работния плот на Windows Live, в панела за визуализация се извежда предупреждение със „Някои изображения в това съобщение не се показват“. Изберете връзката „Добавяне към списъка за безопасни податели“. Windows Live

AOL поща

В прозореца за предварителен преглед на отворено имейл съобщение в AOL Mail, изберете От името на изпращача под темата на имейла и изберете „Добавяне на контакт“ от падащото меню:

AOL Mail

Знанието как да добавите списък с любими имейл адреси е удобен хак за входяща поща, който ще направи електронната ви поща по-ефективна.

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 22

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This