fbpx
4.9
(36)

SMS съобщенията се оказаха един от най-ефективните начини фирмите да поддържат връзка с клиентите си. В днешно време хората почти не се разделят с мобилните си устройства. Изследванията показват, че текстовите SMS съобщения се отварят с много по-бърза скорост от имейлите. Още по-важно е, че те обикновено се четат почти веднага. Когато искате клиентът да предприеме действия, е важно да го накарате да реагира незабавно. SMS маркетинга често е най-добрият начин да предизвикате незабавен отговор на заявката. Продавачите в Amazon, които използват SMS съобщения, имат ясно предимство пред конкурентите си, които не могат да комуникират с клиентите по този начин. Защитата на интеграцията на Amazon позволява по-безпроблемни кампании за съобщения с по-малко работа за продавачите. Вероятно да се увеличи ангажираността на клиентите и продавачите да получат повече ревюта и продажби за своите продукти, е много голяма.

Всеки, който продава в Amazon, знае колко е важно да се установят силни взаимоотношения с клиентите. Това не винаги е лесно, тъй като електронната търговия става по-конкурентоспособна, а самата компания всъщност не е настроена да поддържа директна комуникация между продавачи и клиенти.

Как да увеличите ревютата и продажбите си в Amazon чрез SMS маркетинг?

Amazon продължава да расте, тъй като клиентите се обръщат към онлайн търговията на дребно за удобство и по-добри цени. COVID-19 направи онлайн пазаруването още по-популярно, тъй като много физически магазини бяха принудени да затворят. Растежът на онлайн търговията предоставя на продавачите чудесна възможност да изграждат своя бизнес. В същото време електронната търговия сега е силно конкурентна. Един от начините да се отделите е като интегрирате продажбите на Amazon с SMS маркетинг. Свързването на онлайн търговията на дребно с текстовите съобщения е иновативен начин за по-добро взаимодействие с клиентите и предлагане на по-персонализирана услуга.

ProTexting вече предоставя поддръжка за продавачите на Amazon, които искат да използват текстови съобщения, за да комуникират със своите клиенти. Това може да бъде полезно по различни начини. Продавачите могат да потвърдят, че поръчките са получени навреме. Те могат също да поискат обратна връзка, за да се уверят, че клиентите са доволни от покупките си. Друго важно предимство на възможността да изпращате съобщения на клиентите е възможността да поискате отзиви/ревюта. Много клиенти забравят да оценят и прегледат покупките, освен ако не бъдат подканени да го направят.

Преди това клиентите трябваше ръчно да проверяват отговорите и да изпращат текстови съобщения до клиентите. Сега процесът е автоматизиран и клиентите трябва да настроят системата само веднъж. Новата интеграция автоматизира процеса. Клиентите получават КЛЮЧОВА ДУМА или стикер, който пристига с продукта, или по имейл в потвърждението на поръчката. Когато клиентите изпращат текстови съобщения по ключовата дума, те получават съобщение с автоматичен отговор с линк, за да оценят продукта.

Приложението Amazon Integration от ProTexting използва технология за машинно обучение, която разпознава идентификационни номера на поръчки на Amazon и задейства съобщения за автоматичен отговор за много цели, като например:

● Бързо проверявате поръчките.

● Насърчавате клиентите да оставят отзиви.

● Настройвате кампании за съобщения за всякакви цели, като обсъждане на нови продукти или актуализации.

● Интегрираният модул за доставка може да бъде добавен ръчно или автоматично към проверени поръчки чрез SMS кратък URL адрес. Това улеснява изпращането на безплатни продукти или мостри, тъй като информацията за доставката се синхронизира в базата данни с контакти.

Когато въвеждате SMS маркетинг във вашата стратегия за продажби в Amazon, вие комбинирате две от най-големите тенденции от последните години: растежът на онлайн търговията и огромната популярност на мобилните устройства. Хората си пишат съобщения повече от всякога. Изпращането на текстово съобщение често е най-лесният начин да се свържете с някого.

Много от вашите клиенти пазаруват с мобилни устройства. Това прави процесът за получаване на текстови съобщения след извършване на поръчки, естествен и много важен. Една от най-добрите причини да изпращате съобщения на клиентите си е да ги помолите да оставят обратна връзка. Отзивите са водещ фактор за увеличаване на продажби и изграждане на доверие за вашия бизнес. Много клиенти забравят да оставят отзиви, освен ако не им напомните.

Как работи процесът на интеграция на Amazon?

И за вас, и за клиентите ви е лесно да започнете да интегрирате SMS маркетинг с продажбите на Amazon. Ето пример за това как работи:

● Помолете клиентите си да ви изпратят ключова дума, когато получат поръчка.

● Специална технология за машинно обучение потвърждава номера на поръчката и изпраща незабавен отговор. Трябва да го настроите само веднъж.

● Настройте автоматичен отговор, който искате, като например „Благодаря за вашата поръчка! Моля, оставете коментар!“ или „ Изпратете адреса си за доставка, за да получите безплатен подарък! “.

● Филтрирайте клиентите по статус на поръчка, мобилен номер, код на района, дублирани поръчки или по Amazon Marketplace.

● Автоматично разпознаване на входящи MMS дали е оставен feedback или оценка на поръчката с AI технология. Според това какъв feedback е оставен, системата изпраща обратно умни auto-reply SMS съобщения за да продължи разговора с клиентите.

● Покритие в над 37 държави за продавачи с клиенти на множество пазари на Amazon по целия свят. Системата е интегрирана с всички marketplaces на Амазон по света.

Получете ценна обратна връзка с клиентите

Обратната връзка ви помага да разберете по-добре клиентите си. Можете да задавате въпроси за това как клиентите са харесали даден продукт или как се чувстват по отношение на вашия процес на плащане или обслужване на клиенти. Това ви помага да събирате ценни данни, за да можете да правите подобрения. SMS е бърз и директен метод за получаване на бързи отговори на всеки въпрос.

Можете също така да поискате от клиентите си обратна връзка, за да прецените нивото им на удовлетвореност, преди да ги помолите да публикуват публичен отзив. Например можете да изпратите съобщение като „Надяваме се да се насладите на покупката си! Моля, дайте оценка за продукта… “ След това можете да продължите въз основа на отговора им. За тези, които отговарят положително, можете да продължите с „Моля, оставете коментар в Amazon.“ От тези, които отговорят негативно, може да поискате препоръки какво бихте могли да направите по-добре. По този начин вие получавате обратна връзка, но призовавате само доволните клиенти да оставят публични ревюта.

Това са само предложения, разбира се. Можете да настроите всякакви съобщения, които отговарят на вашите нужди. Можете също така да тествате различни съобщения и да видите кои от тях действат най-добре.

SMS маркетингът ви помага да разширите бизнеса си с Amazon

Чрез интегрирането на продажбите на Amazon с най-новите SMS маркетингови технологии можете да поддържате връзка с клиентите си и да спечелите предимство пред конкуренцията. Повечето продавачи на Amazon все още не използват SMS маркетинг, което ви дава начин да се откроите и да предложите по-персонализирана услуга.

Традиционно Amazon не улеснява продавачите да развиват отношения директно с клиентите. Самата компания контролира повечето аспекти на всяка транзакция, като например събирането на клиентски данни. С помощта на SMS маркетинг обаче можете да се включите в процеса и да се свържете директно с клиентите си.

За компанията:
ProTexting произхожда от екип от експерти в SMS съобщенията от 2000 г. насам. Екипът е в бизнеса с текстови съобщения и мобилен маркетинг в продължение на повече от две десетилетия, обслужвайки над 9000 бранда чрез своята платформа за съобщения. ProTexting предлага изчерпателен набор от интерактивни маркетингови инструменти за текстови съобщения, предназначени да улеснят създаването, доставянето и наблюдението на всички видове SMS и MMS кампании. Сред клиентите в портфолиото им се нареждат компании като HBO, Sodexo, David’s Bridal, The Prudential Center, New Jersey Devils и още.

Снимка на корицата: Business photo created by tirachard – www.freepik.com

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Калин Касабов

Калин Касабов е Co-founder и CEO на ProTexting.com. С многогодишен опит в ангажирането на потребители в мобилната индустрия той е един от пионерите в сферата на груповите текстови съобщения, каквато съществува днес в САЩ и по цял свят. Специализира в мобилен и уеб-базиран бизнес и маркетингови стратегии, най-вече с ProTexting - бързо развиващ се пакет от услуги за текстови съобщения за всеки бизнес.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 36

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This