fbpx
4.8
(35)
Имаш нова бизнес идея. Отлично!
 
Нямаш търпение да я споделиш със света.
 
Бързаш да направиш уебсайт. Добавяш  код за Google Analytics, за да проследиш колко души са видели продукта ти.
 
Всъщност това e последното нещо, което направи, преди да си легнеш.
 
Прекарваш следващите няколко дни, презареждайки страницата, за да видиш колко хора са посетили уеб сайта ти.
 
Но единствените посещения, добавени към статистиката, са твоите! Все още никой не го е посетил.
 
Минава месец със същите резултати и започваш да се чувстваш обезсърчен, чудейки се какво да правиш.
 
Знам това, защото и аз съм го правила.
 
Тогава изведнъж проумяваш!
 
Ти разбираш, че може би това не е всичко, което трябва да правиш!
 
Трябва да генерираш трафик, за да постъпва поток от потенциални клиенти за твоя бизнес.
 
 
За да генерираш онлайн входящ поток от потенциални клиенти, трябва да организираш така нещата, че хората да могат да те намерят.
 
С потенциално лесната възможност да се достигне до голяма аудитория и да се улеснят продажбите по целия свят по всяко време на деня, интернет е съкровищница от възможности за бизнеса. Поне така мислят хората.
 
Въпреки това, доста често се срещат фирми, които се борят с това предизикателство и не успяват да постигнат желания успех.
 
В същото време, степента на успех от онлайн активността зависи от това колко усилия, време и пари влагате за генерирането на входящ поток от клиенти, от последователните и фокусирани маркетингови усилия.
 
И така, как да получавате нови потенциални клиенти?
 

Съдържание:

34 супер ефективни начини за генериране онлайн на потенциални клиенти

# 1. Директно взаимодействие и ангажиране с потенциалните клиенти

Важно е фирмите да взаимодействат с потенциалните клиенти, вместо просто да оставят информацията за контакт на сайта.
 
 
Ангажирането на потенциалните клиенти насърчава започването на взаимодействие и предаването на информация от уста на уста.
 
На свой ред, информацията от уста на уста е може би един от най-ефективните начини за генериране на потенциални клиенти за вашия бизнес.
 
Тези взаимодействия могат да се осъществят чрез форуми, разговори в реално време и дори телефонни обаждания.
 

# 2. Възползвайте се от входящия маркетинг

Входящият маркетинг определя как вашият бизнес може да бъде намерен чрез търсачките.
 
 
 
 
Когато съдържанието – като статии, видеоклипове, електронни книги, изображения, презентации, инфографики, публикации в социални медии се публикува онлайн, то се маркира с определени ключови думи.
 
Когато хората направят конкретно търсене, ако вашето съдържание в уеб сайта ви съдържа един или повече от използваните от тях термини, сайтът ви ще бъде върнат като резултат от избраната от тях търсачка.
 
Колкото повече ключови думи имате, толкова по-лесно ще бъде да получите водещи позиции.
 
Последното нещо, което искате обаче, е да изберете неподходящи ключови думи с висока конкуренция и трудност за класиране.
 
С други думи, трябва да знаете как да правите проучване за ключови думи и да избягвате изкуственото препълване с ключови думи на статиите или блоговете си.
 

# 3. Блог

Може би си мислите: „Как мога да генерирам потенциални клиенти за моя бизнес с блог ?“
 
Е, публикуваните статии, оптимизирани с ключови думи, които отговарят на въпроси, които хората търсят, може да създаде постоянен трафик към уебсайта Ви.
 
 
Висококачествените, подходящи видеоклипове и снимки могат да увеличат както броя на хората, посещаващи вашата страница, така и нивата на взаимодействие с бизнеса ви.
 
Няма ограничение за това, което включвате в блога; това може да бъде всичко – от бърза актуализация до ревю на нов продукт.
 
Ако имате нужда от идеи за това, какво да пишете във вашия бинзнес-блог, вижте тази статия: 66 идеи за бизнес блог.
 

# 4. Намерете потенциални клиенти в Twitter

Twitter е чудесна платформа за намиране на нови клиенти.
 
Можете не само да публикувате всякакъв вид интерактивно съдържание, като видеоклипове, връзки и анкети, но използването на хаштаговете може да разшири трафика към вашата целева аудитория.
 
Когато получавате последователи, вашите публикации ще се виждат от повече хора; а когато ги споделят повече, вашият бизнес ще става по-влиятелен.

 

# 5. Накарайте вашите туитове да чуруликат

За да получите повече трафик от вашите туитове, използвайте хаштагове.
 
 
Въпреки че можете да създадете свои собствени хаштагове, добра идея е също да използвате популярни такива, свързани с вашето съдържание.
 
Що се отнася до самите туитове, кратките туитове обикновено са по-добри от информационното претоварване, тъй като целта ви е да ги направите по-привлекателни за вашата аудитория.
 
За идеи, които изискват повече информация, отколкото за масовите туитове, допълнителните думи могат да се добавят към изображение или видеоклип.
 

# 6. Включете се и използвайте бази данни или бизнес каталози

Базите данни могат да съдържат всякакъв вид информация за компаниите и техните клиенти. Един добър начин за генериране на продажби е да се използва цялата събрана и съхранена информация. Има фирми, които предоставят бази данни, за да ви помогнат да намерите нови потенциални клиенти, включително информация за контакт за обещаващи потенциални клиенти. Те могат дори да предоставят статистически данни за собствения си уебсайт, които можете да анализирате и реорганизирате в различни папки. Това може да помогне да се създаде специализиран маркетинг за конкретни хора или групи, към които сте се насочили.
 

# 7. LinkedIn запазено търсене

LinkedIn предоставя услуга, в която могат да бъдат запазени конкретни търсения.
 
 
Ако запазите специален списък, програмата ще продължи да търси хора, които отговарят на вашите критерии за търсене. След това LinkedIn ще ви изпраща по имейл списък на генерираните резултати.
 
Това е лесен начин да получите добри продажби.
 

# 8. Автоматизирайте Вашия маркетинг

Един добър начин да се генерира онлайн поток от клиенти е да има непрекъснат поток от маркетингово съдържание. Ако системата ви е автоматизирана, редовността, с която предоставяте маркетинговите си материали, съдържание, статии и публикации, ще напомня на потенциалните клиенти, че вашият бизнес все още съществува. Това също ще спомогне за привличането на нови посетители.
 

# 9. Как да намерим нов бизнес във форуми и групи

 
Форумите и групите предлагат много възможности, за да генерирате повече онлайн продажби и да накаратe повече хора да говорят за вашия бизнес.
 
Когато влизате в разговр, отговаряте на въпроси и се стараете искрено да бъдете от полза на другите членове, можете да се свържете с потребителите на тези форуми.
 
Форумите също помагат с ключови думи за търсещи машини и с връзки към вашия сайт, които можете да поставите в подписа си.
 

# 10. Как да генерираме безплатно потенциални клиенти с гост блогинг

Гост блогингът означава да публикувате статия в друг уеб сайт или блог. Това ще генерира трафик към техния сайт, но в същото време ще привличе вниманието към вашият бранд, ще увеличи експозицията и ще повиши осведомеността на повече хора за вашето съществуване.
 
Въпреки че може да отнеме известно време, за да се появят резултатите, висококачественият гост блогинг си струва услията за привличане на нови клиенти.
 
Публикуването в блогове, които имат много последователи сред вашата целева аудитория, е магистрала за повишаване на разпознаваемостта на бранда.
Тя развива доверието към вашия бранд и изгражда позитивен имидж.
 
Отличните гост статии могат да привлекат трафик към уебсайта, блога и страниците в социалнитемедии.
За да успеете с тази техника, трябва да намерите тези популярни сайтове, които се радват на вниманието на вашата целева аудитория.
 
След това създайте наистина интересно съдържание, което ще помогне на вашите читатели да разрешат определен проблем или да отговорят на въпрос, който имат.
 
И накрая, обогатете статията си с магнит за клиенти, който предлага още по-ценно съдържание.
Значимостта и полезността са ключовите характеристики, към които трябва да се стремите.
 

# 11. Коментари за други блогове

Коментирането в други блогове е чудесен инструмент за ангажиране с потенциални посетители и генериране на потенциални клиенти, ако се прави правилно.
 
 
Спам-публикации с рекламни материали и като цяло пренебрегване на темата не е ефективен начин за увеличаване на трафика.
 
Вместо това най-добре е да намерите блогове със съдържание, свързано с бизнеса ви, и да предложите истински отговори, а не само да рекламирате себе си.
 
Постарайте се да бъдете полезни, доброжелателни и добронамерени, иначе просто не го правете, защото рискувате да изглеждате невъзпитан.
 
 

# 12. Използвайте имейл маркетинг

По-голямата част от хората имат имейл акаунти и редовно проверяват своите пощенски кутии.
 
Какъв по-добър начин да генерирате повече потенциални клиенти, отколкото да популяризирате бизнеса си там, където всеки гледа?
 
Изпращането на бюлетини и промоционално съдържание до вашата целева аудитория може да предизвика интерес към бизнеса ви.
 
Ако нямате имейл списък на хора, които се интересуват от вас и от вашия бизнес, започнете да го изграждате.
 

# 13. Публикуване в LinkedIn

LinkedIn е страхотно място да получиш нови бизнес клиенти. Чрез публикуване в LinkedIn, повече хора могат лесно да ви намерят, тъй като тази мрежа притежава огромна SEO мощ.
 
Съдържанието, което публикувате в LinkedIn, често ще се появява в резултатите от търсенето дори преди собствения ви уеб сайт.
 
Но дори и да не е така, все още е добре да имате друг сигурен и мощен път, за да позволите на хората да ви намерят и да ви разпознаят като надежден източник във вашата област.
 

# 14. Направете така, че вашият подпис да работи за вас

Добавянето на връзка към вашия подпис, когато изпращате имейл, е прост начин за това как да получите потенциални клиенти и видимост. Това не е най-ефективният метод, но той е безплатен и има допълнителен бонус от простотата на изпълнението му – „задаваш и забравяш“.
 
 
Най-добре е да създавате връзки към действия, като регистрация и свързване с бизнеса, за разлика от простото насочване на читателите към повече информация.
 
 

# 16. Участвайте във форуми

Участието във форуми ще ви помогне да си създадете репутация и да ангажирате клиентите с вашата марка. По-популярните форуми ще се появят първи в търсачките, така че е добра идея да изберете тези от тях, за по-голям ефект, ако имате нужда от потенциални клиенти.
 

# 17. Използвайте инфлуенсъри

Инфлуенсърите са важни хора за сприятеляване, ако искате да генерирате потенциални клиенти.
 
Както подсказва името, тези хора могат лесно да влияят на другите. Това означава, че ако можете да ги накарате да популяризират вашата марка, можете да достигнете до всичките им последователи, а вероятно и повече.
 
 

# 18. Споделяне на видеоклипове в YouTube

YouTube е друга платформа, която можете да използвате, за да получите повече потенциални клиенти, тъй като тя е една от най-популярните използвани търсачки.
 
Един от най-добрите начини да привлечете хората към съдържанието си е да напишете по-дълго описание, което включва връзки. Всяка дума, която пишете, може да се използва като ключова дума за популяризиране на бизнеса ви в търсенията на потребителите.
 

# 19. Оферта за безплатен софтуер на вашия сайт

Когато хората се нуждаят от неща като софтуер, много от тях не са готови да плащат за услугата.
 
 
С добавянето на безплатни софтуерни инструменти към уебсайта ви, можете да привлечете потенциални клиенти директно към съдържанието си. Това е печеливша ситуация както за търсещите софтуер, така и за вас!
 

# 20 Добавете тест в уеб сайта си

Добавянето на тест към уеб сайта ви е чудесен начин да генерирате поток от потенциални клиенти онлайн, като в същото време позволява на посетителите ви да се забавляват.
 
Тестовете могат дори да бъдат персонализирани, за да включват въпроси, свързани с вашия бизнес, вместо общи теми; така или иначе, добавената стойност за забавление ще привлече повече потребители към сайта ви.
 

# 21. Намерете и курирайте предварително потенциално-вирусно съдържание

 
Потенциално-вирусното съдържание е съдържание, за което повечето хора (все още) не знаят, но то е добре изработено и ако се популяризира правилно, има потенциал да стане вирусно и да привлече зашеметяващ брой зрители.
 
Този трик за това как да получите повече входящ трафик включва навик за преглеждане и филтриране на съдържание през тази призма. Когато намерите някакъв обещаващ материал, използвайте го за вдъхновение, за да направлявате собствената си работа.
 
Съдържание, което предизвиква силни емоции, има по-голям шанс да стане вирусно и ако това вирусно съдържание е свързано с вашия бизнес, можете да очаквате повече посетители.
 

# 22. Споделяйте и рекламирайте нови статии в социалните медии

По-голямата част от потребителите на интернет имат профили в социалните медии, така че споделянето и рекламирането на статии в различни платформи като Facebook, Twitter и Instagram ще ви помогне да генерирате онлайн бизнес онлайн безплатно.
 
Когато споделяте статия в социалните медии, не само други потребители ще виждат съдържанието ви, но и ключовите думи, използвани в статията и публикацията, могат да помогнат на търсачките да индексират вашия бизнес сайт.
 
 

# 23. Популяризирайте клиентите си

Промотирането на вашите клиенти може да направи много за вашия бизнес като цяло.
 
Това действие може да направи бизнеса ви по-привлекателен, по-надежден и честен, и по-човешки ориентиран. То отразява това, че ви е грижа за клиентите и че не сте в този бизнес само за да печелите пари.
 
Образът, който създавате чрез това действие, създава положително впечатление за вашия бизнес и това само по себе си си ще ви донесе повече доверие и потенциални клиенти онлайн. Факторът реципрочност също може да бъде начин за получаване на маркетингови резултати.
 

# 24. Нишови социални платформи

Нишовите социални мрежи са създадени така, че вашите постове да се виждат от конкретни целеви аудитории, а не от широката публика.
 
Това може да бъде добър вариант, особено ако решите да платите за реклама, тъй като филтрира хора, които не се интересуват от вашия бизнес, и обръща внимание на тези, които най-вероятно се интересуват.
 
Това ви помага да намерите нови начини във вашия бизнес, които можете да конвертирате в реални клиенти.
 

# 25. Обединяване на усилията и партньорство с други фирми и предприемачи

Не е нужно да правите всичко самостоятелно.
 
Работейки с друг бизнес, можете да споделяте потенциални клиенти, докато те насочват техните към вас и обратно.
 
Не е задължително да е от същия тип бизнес, въпреки че ако проектът ви е сравнително нов, може би е разумно да си партнирате с фирма, която е била в бизнеса в по-дълго време, така че да можете да се научите как да генерирате повече продажби и клиенти.
 

# 26. Радио-гост

Говоренето като гост по радиото е чудесен начин да се ангажирате с аудиторията и да популяризирате бранда си. За да извлечете максимума от платформата, най-добре е да поддържате нещата прости. Проучете кое време на деня и кои канали са по-подходящи за вашата целева аудитория, за да увеличите шансовете си за получаване на потенциални клиенти за вашия бизнес.
 

# 27. Подкаст

За да получите клиенти от подкасти, едно от най-добрите неща, които можете да включите в записа е призив за действие: насърчете слушателите да харесват, да се абонират или да коментират.
 
Добре е да оставим някои от тях за края, но много от слушателите ще напуснат предварително, така че е умно да включите някои призиви за действие и при започването на записа. Поддържайте интереса, за да уловите и задържите вниманието на хората. Включването на потенциални клиенти в самия запис също ще го направи по-привлекателен за вашите слушатели.
 
 

# 28. Онлайн събития и отговори на въпроси

Провеждането на успешно онлайн събитие може да послужи като начин за получаване на потенциални клиенти за бизнеса, тъй като по-голямата част от хората, които присъстват на събитието, обикновено са настроени по-положително към марката или продукта, който се рекламира.
 
За да направим промоционалното събитие по-успешно, по-добре е да образоваме хората за продукта или услугата, вместо да се опитаме да го продаваме.
 
Отговорите на въпроси също помагат, тъй като позволяват на клиентите да се ангажират и да си взаимодействат с бизнеса ви.
 

# 29. Как да получите повече онлайн услуги с ремаркетинг

Има редица предимства за ремаркетинга на вашата марка или продукт.
 
Ако тя се рекламира отново след известно време, може да напомни на по-старите клиенти за промоция, както и да доведе нови клиенти към нея.
 
Но вместо да разчитаме на предишни реклами, създаването на нов дизайн може да даде на вашия материал освежаващо усещане, което ще помогне да се генерират онлайн продажби.
 
 

# 30. Осигурете социално доказателство

Въпреки че онлайн пазаруването и сърфирането са удобни и всички сме свикнали с тях, много хора не са сигурни в легитимността на марките и продуктите; те често търсят неща, които да ги уверят в стойността на това, което виждат.
 
Чрез публикуване на социално доказателство, под формата на препоръки, ревюта на клиенти или дори бутони за споделяне в социални медии на вашата страница, вие позволявате на вашия бранд да спечели повече доверие в очите на посетителите. По този начин те са по-склонни да купуват и споделят, което допринася за по-нататъшното генериране на поток от клиенти.
 
 

# 32. Призив за благодарност

Както споменахме по-рано, призивът за действие насърчава хората да взаимодействат с вашия бизнес.
 
Като добавяте призив към действие, с което приканвате посетителите или зрителите да ви благодарят за съдържанието, можете да насърчите различни реакции въз основа на формулировката.
 
Някои опции включват предоставяне на връзки към други продукти, задържане на посетителите на страницата или изискване от посетителите да споделят вашата марка или да я поддържат публично.
Това ангажира клиентите и укрепва връзката им с вас в техните умове.
 

# 33. Как да получим клиенти с видео, което обяснява продукт или начина на употребата му

Създаването на видеоклип за обясняване на продуктите ви е удобен инструмент за получаване на потенциални клиенти, тъй като обучава зрителите.
 
Обяснението как работи продуктът и демонстриране на някои от неговите функции, също така може да осигури помощ на хора, които се нуждаят от отстраняване на неизправности.
 
За да увеличите трафика си в интернет, публикувайте видеоклиповете си в YouTube, за да се показват при повече търсения.
 

# 34. Създаване на Facebook група

Как да получите добри потенциални клиенти от Facebook?
 
Всичко е наред и вие имате Facebook страница за вашия бизнес, но създаването на група е по-добър начин за взаимодействие с клиентите и създаване на общност.
 
Тази общност може да ви помогне да осигурите социално доказателство, от което се нуждаете, за да дадете на потенциалните клиенти повече доверие във вашата марка.
 

Заключение

Като цяло, има много стратегии за довеждане на поток от потенциални клиенти за вашия бизнес, които само чакат да бъдат проучени и тествани.
 
Използването на различни платформи може да разшири обхвата ви, тъй като хората споделят и участват във вашето съдържание, а добавянето на повече интерактивно съдържание може да стимулира интереса към вашите продукти.
 
Използването на други домейни, които имат по-голяма сила, може също да помогне на вашия бизнес да бъде забелязан.
 
Ако трафикът ви е нисък и искате получите входящ поток от клиенти сега, можете да използвате тези трикове, за да ви помогнат да постигнете целите си.
Все още ли се чудите какво още можете да направите, за да получите повече клиенти?
 
 

Имате ли нужда от професионална помощ с вашия уеб сайт и дигитален маркетинг?

Предлагаме Услуги за изработка и редизайн на уеб сайт, Копирайтинг услуги, SEO услуги, услуги за поддръжка на WordPress уеб сайт и пакети услуги за дигитален маркетинг.

Поискай сега оферта или консултация!

Ако смяташ, че тази публикация е полезна, не я пази само за себе си! Използвай бутоните по-долу, за да я споделиш с приятелите си! Благодаря ти! 🙂

А ако имаш въпроси или съм пропуснала нещо, за което се сещаш, или си използвал вече някоя от тези идеи, ще се радвам да ми пишеш в коментарите! 🙂

Ако тази публикация ви беше полезна, споделете я с вашите приятели:

Стойка Стефaнова

Стойка Стефанова е магистър по Реклама и медийни комуникации и учи Софтуерно инженерство. Тя помага на бизнеса и предприемачите със SEO, уебсайтове, WordPress, копирайтинг, рекламни кампании и други неща, свързани с представянето на техния бизнес онлайн. Ако не чете, пише, учи или взема поредния изпит, може да я видите да танцува или да пътува.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 35

Досега няма гласове! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

След като намерихте тази публикация полезна ...

Може да искате да ни последвате в социалните медии!

Pin It on Pinterest

Share This